Labdarúgás

2024.01.15. 11:00

Trónfosztásra készülnek a Nógrád vármegyei harmadosztály északnyugati csoportjában

Nem sok esélye maradt a címvédésre a Patak FC csapatának a bajnokságban.

Stefán Antal Krisztián

A Dejtár (feketében) lett az ősz legjobban teljesítő csapata

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Stefán Antal

Szoros csata lehet tavasszal a vármegyei harmadosztály északnyugati csoportjában a végső aranyéremért. Meglepetésre azonban az aranycsatában egyelőre úgy tűnik, hogy nem fog részt venni a Patak együttese és a Dejtár, valamint az Érsekvadkert II. között dőlhet el a bajnoki cím. Mutatjuk kik bizonyultak a legjobbnak az ősszel a statisztika szerint!

A nyáron alaposan átalakult a vármegye hármas bajnokság lebonyolítása, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Vármegyei Igazgatósága a huszonnégy nevezőt nem két tizenkét fős, hanem három nyolc fős csoportba sorolta. Ennek fényében minden csoportban négy kört játszanak le, aminek a felét ősszel, a másik felét tavasszal bonyolítják le. Az északnyugati csoportban igazán erős mezőny jött össze, hiszen ide kapott besorolást az 2022/2023-as nyugati bajnokság első négy helyezettje, valamint a bárkire veszélyes Nógrádsipek és Bernecebaráti-Kemence is. Szintén a bajnokság résztvevője a tavaly eléggé hektikusan teljesítő Ipolyszög és a több év kihagyás után visszatérő Borsosberény.

Az őszi idény után két veretlen gárda áll az élen, név szerint a harminchat pontot elérő Dejtár és a harmincnégy egységet gyűjtő Érsekvadkert II. Meglepetésre csak a harmadik helyen találkozhatunk a címvédő Patak FC csapatával, akik már hét ponttal vannak lemaradva a listavezetőtől, így tavasszal kvázi kötelező lenne minden meccsüket megnyerni, ha idén is a legfényesebb érmet gyűjtenék be. Mögöttük lemaradva találjuk a Nógrádsipeket, míg a senki földjén a Rétság együttesét, akiknek már féltávnál az látszik kirajzolódni, hogy a szezon végén is be kell majd érniük az aktuális pozíciójukkal. A hátsó régióban  nagy csata zajlik a hatodik helyért, amit jelenleg a Borsosberény birtokol, két ponttal megelőzve a Berncebaráti-Kemence és az Ipolyszög gárdáit.

A rúgott gólok esetében is a két veretlen együttes dominanciája rajzolódik ki. Ebben a rangsorban a vadkerti tartalékok vezetnek nyolcvanegy találattal, ami majdnem meccsenkénti hat gólt jelent átlagban, míg mögöttük hetvenhét szerzett góllal a dejtáriak állnak. A Patak az ősszel hatvanhárom alkalommal talált a kapuba, rajtuk kívül a sipekiek eredményessége (49) érdemel még említést. Legrosszabbul az ipolyszögiek teljesítettek ebben a mutatóban, hiszen ők még a mérkőzésenkénti egy gólos átlagot sem érik el.

A legjobb védelemmel egyértelműen a Dejtár rendelkezik. Keresztes Gáborék mindössze nyolc találatot engedélyeztek riválisaiknak, ami tizenöttel (!) kevesebb, mint a második Érsekvadkert II. huszonhárom bekapott gólja. A patakiak huszonhat, míg a Nógrádsipek és a Rétság 35-35 gólt kapott az őszi idényben. A legrosszabbul az Ipolyszög védői teljesítettek, akiket már nyolcvankétszer mattoltak a rivális csatárok, de a Borsosberény (70) mutatója sem számít igazán jónak.

 


Hazai környezetben az Érsekvadkert II. gyűjtötte be a legtöbb pontot. Bernhardt László fiai egy döntetlen mellett hatszor tudtak győzni a bajnokság első felében, míg a mögöttük álló Dejtár két alkalommal is remizett. Ezen a tabellán is a Patak a harmadik, megelőzve a Nógrádsipeket. Nagy meglepetésre a Borsosberény több pontot gyűjtött saját pályáján, mint a Rétság, így Majer Ferencék lettek az ötödikek. A két utolsó pozíciót a Bernecebaráti-Kemence és az Ipolyszög foglalja el négy-négy szerzett bajnoki egységgel.

 


A vendégként lejátszott összecsapások listáját a Dejtár vezeti. A listavezető csupán egyszer nem tudott vendégként győzedelmeskedni, maradék hat fellépését kivétel nélkül megnyerte. A Patak ért oda itt a második helyre, míg az Érsekvadkert II. a három döntetlenje miatt csak a dobogó harmadik fokát foglalja el. Kiemelendő a Rétság teljesítménye, aki több pontot gyűjtött idegenben, mint saját pályáján, ami ritkaságszámba menő cseleket. A Borsosberény viszont nem tudott pontot szerezni otthonától távol, így ebben mindenképpen javítania kell a tavasszal.

 


A gólkirályi címért zajló versenyfutás már-már eldőlni látszik, hiszen az érsekvadkerti mesterlövész, Varga Sándor a maga harmincegy góljával tetemes előnyre tett szert a Dejtárt erősítő Szandai Ádám, valamint a Patakon futballozó Takács Gergely előtt. A második pozícióra többen is pályáznak az említett támadók mögött. Jó esélye lehet erre a szintén az Érsekvadkertet erősítő Kovács Róbertnek és Szabó Lászlónak, valamint a pataki Oravecz Rolandnak is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában