Hétvégi program

2024.01.19. 14:14

Rövid gyalogtúrára várják a sportolni vágyókat Salgótarjánban

Remek kikapcsolódási és hétvégi program lehet a természetkedvelők számára az a 11,6 kilométer távú gyalogtúra január 20-án, szombaton, amelyet a salgótarjáni Zöld Út Természetjárók Egyesülete hirdet.

Sipos Nina Vivien

A Zöld Út Természetjárók Egyesülete (ZÚTE) egy rövid, nyílt gyalogtúrára várja a sportolni vágyókat január 20-án, szombaton 10 órától a salgótarjáni Strandfürdő buszmegállónál. A táv, amelyet a résztvevők a Karancs hegyvonulat – Karancs-Medves vidéke – oldalában tesznek meg Noszky Zoltán túravezetővel, 11,6 kilométer lesz, 430 méter emelkedési szinttel. Az eseményt az egyesület a hivatalos oldalán hirdeti. 

Az útvonalat tekintve a túrázók olyan szép helyeket járhatnak majd be mint a Tóstrand, a Kercseg-lapos, a Karancs-Harmincó, a somoskőújfalui alagút, Eresztvény, a Petőfi-sétány, illetve a Somoskői Vadaspark. A salgótarjáni Strandfürdőtől egészen a somoskői buszfordulóig fog tartani a gyalogtúra, amelyhez csatlakozni lehet délben Somoskőújfaluban, a Határ büfénél, illetve 13 órakor Eresztvényben.

Túrázzunk az egészségünk érdekében!

Alapvetően az a célja a szervezetnek, hogy elősegítsék az egészséges életmódra való átállást, valamint, hogy népszerűsítsék a túrázást Nógrád vármegyében is, hiszen a 21.században nagyon eltávolodtunk a természettől, helyette a közösségi média felületek és az online világ uralma vette át a fontossági listán a vezető szerepet. A környezethez való visszakapcsolódást hasznos szabadidős, sportjellegű és művelődésre is alkalmat adó rendezvények szervezésével igyekszik támogatni az intézmény. 

– Éves tervünkben meghirdetett változatos hosszúságú és nehézségű túraprogramjaink nyitottak, azokon bárki részt vehet, mindenki megtalálhatja a képességeinek, lehetőségeinek megfelelő úti célt – írja a Zöld Út Természetjárók Egyesülete a honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában