Labdarúgás

2024.01.02. 17:56

Meggyőző vizslási fölény a vármegye kettőben

Az elmúlt évekkel ellentétben kifejezetten izgalmas szezont láthatunk a vármegyei másodosztályban, hiszen komoly csata alakult ki a Vizslás, a BSE, a Rimóc és a címvédő Szügy között a dobogós helyekért. Lássuk kik bizonyultak a legjobbnak a statisztika szerint!

Stefán Antal Krisztián

A Vizslási SE (feketében) a legtöbb mutatóban a legjobbnak bizonyult az ősszel

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

Augusztusban végül tizennégy együttessel rajtolt el az idei vármegye kettes bajnokság. Az 2023/2024-es küzdelemsorozatról már a start előtt el lehetett mondani, hogy más lesz, mint a korábbi években. Egyrészt a létszám is növekedett, másrészt több olyan együttes is ringbeszállt, akik a bajnoki címet és a feljutást pályázták meg. Az őszi szezon végén végül a Vizslás telelhetett az élen, akik a BSE elleni fiaskót leszámítva magabiztosan gyűjtögették a bajnoki pontokat. A dobogó második helyére a Balassagyarmati VSE ért fel, míg bronzérmes pozícióban a Rimóc mehetett pihenőre. Kissé csalódást keltő teljesítménnyel, mindössze a negyedik helyet szerezte meg a címvédő Szügy SE gárdája, megelőzve a Berki Krisztián kezei alatt remek félszezont produkáló Karancsberényt. Hatodik helyről várhatja a tavaszi meccseket a vármegyei I. osztálytól visszalépő Mátraterenye, majd a Mihálygerge, Karancslapujtő II és a Balassagyarmati SC következik a táblázaton. Az alsóház is igen szorosnak mondható, hiszen a Mátraverebély, a Nagylóc, a Varsány, a Karancsalja és a Tar együttesei három ponton belül helyezkednek el egymástól, így a folytatásban nagy előrelépések és nagy visszaesések is benne lehetnek a pakliban.

 


A rúgott gólokra tekintve óriási vizslási fölényt tapasztalhatunk. Bujtár Tamás fiai a tizenhárom lejátszott meccsükön összesen kilencvenöt gólt szereztek, ami több, mint hetes átlagnak felel meg egy mérkőzésre vetítve. Mögöttük a BSE végzett ötvennyolc, a Mátraterenye negyvenkilenc, valamint a Szügy negyvennégy rúgott góllal. Legkevésbé a karancsaljai és a tari támadók „igyekeztek” ebben a félszezonban. Előbbiek tizenöt, utóbbiak tizennégy találatot jegyeztek az ősz folyamán.
A legkevesebb gólt is a listavezető kapta. A vizslási alakulat védelme mindössze tizenhárom alkalommal kapitulált, ami kereken egyes gólátlagnak felel meg. Mögöttük a Balassagyarmati VSE áll tizenöt, illetve a Szügy SE tizenhat kapott góllal. Utóbbi egyesületnél ez azért is nagy szó, mert sérülés miatt szinte az egész őszi idényben nélkülözniük kellett kapusukat, Tresó Bálintot.
Hazai pályán a Balassagyarmati VSE nyújtotta a legjobb teljesítményt eddig. Mátyás Zsolt tanítványai az egyetlenek, akik ezidáig még nem szenvedtek vereséget hazai környezetben. Ebben a mutatóban a második helyre a Szügy, míg a harmadikra a Rimóc ért oda. Érdekesség, hogy az éllovas Vizslás nem fért fel a dobogóra, de az említett együtteseknél legalább egy meccsel kevesebbet játszottak Tóth Mátéék, de ha a vesztett pontokat nézzük, akkor a BSE mögött a második helyen állna a listavezető társulat. Saját pályáján mindössze egy győzelmet jegyezhetett fel a Balassagyarmati SC, a Mátraverebély, a Varsány és a Tar, akik között ebben a mutatóban is nagy lesz a versenyfutás a tavasszal.

 


Az idegenben mutatott játék alapján óriási fölényre tett szert a Vizslás, akik az össze meccsüket megnyerték otthonuktól távol. Ki kell emelni a Karancsberény remek számait, akik a második legjobbnak bizonyultak ebbe a tekintetben az őszi idényben. A dobogó alsó fokát  BSE szerezte meg, megelőzve a Rimóc és a Szügy együtteseit. Két csapat volt, aki nem tudott nyerni idegenbeli fellépésein, ezek pedig a Nagylóc és a Karancsalja voltak. Mindkét társaság egy-egy pontot szerzett eddig amikor utazniuk kellett.

 


A góllövőlistán is egy vizslási labdarúgó, a korábbi megye egyes gólkirály, Kovács Erik áll az élen 21 szerzett góllal. Mögötte klubtársa Novák Norbert áll tizenhat találattal, két góllal megelőzve a Balassagyarmati VSE gárdáját erősítő Géczy Nikolaszt és a Nagylócon futballozó Oláh Áront. Szintén jó félszezont futott az éllovast erősítő Stark János és Bata Gábor, valamint a Mátraterenyében játszó Puporka Richárd, Budai Lajos és Rácz Márkusz trió. Tavasszal nagy csata lehet ezért az egyéni díjért, de ha nem fordul nagyot a világ, akkor minden bizonnyal Kovács Erik bezsebelheti ezt az egyéni elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában