Labdarúgás

2024.01.16. 17:28

Jobb teljesítményt kell nyújtani! – a diósjenői játékos-edzővel beszélgettünk

Tizennégy forduló után kilencedikként várhatja a folytatást a Diósjenő. A csapat elmúlt időszakáról, valamint a közeljövőről Bőgér Dáviddal beszélgettünk .

Stefán Antal Krisztián

– Milyen céllal vágtatok neki az idei bajnokságnak?
– Különösebb célunk nem volt az idény előtt. Próbáltunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy szép őszi szezont zárjunk. Tudjuk jól, hogy sokszor nem játszottunk úgy ahogy valójában tudna a csapat és nem tettünk eleget ahhoz, hogy még több ponttal álljunk a tabellán. Ezen szeretnénk javítani a folytatásban.

– A nyáron elvesztettétek a megye egyik, ha nem a legjobb kapusát, Szaszovszki Kevint, de mellette több rutinos, megye egyes labdarúgóval erősítettetek. Összességében mi a véleményed a nyári átigazolásokról?
– Kevin nem csak egy kiváló kapus, hanem egy remek ember is. Nyilván tudtuk, hogy ezzel a teljesítménnyel és hozzáállással nem nálunk fog megöregedni. Profin állt az edzésekhez és a mérkőzéseken is remekül védett. Kívánjuk neki, hogy magasabb osztályban is állja meg a helyét és bízunk benne hogy lesz rá lehetősége. Szurkolunk neki! A nyári igazolásoknak borzasztóan örültünk. Mindenkivel nagyon elégedettek voltunk. Remek embereket ismertünk meg bennük és örülünk, hogy a csapatunk tagjai. Roli kiváló teljesítményt nyújt a kapuban, Marcell hozzáállása példaértékű, Larion, Dávid Máté, Lénárd és Nándi pedig hozott színt és lendületet a csapatunkba. Kellett idő míg beilleszkednek, de a pályán mindent megtesznek a csapatért, ami a legfontosabb.

Szaszovszki Kevin nyártól a Gödöllői SK csapatát erősíti
Szaszovszki Kevin nyártól a Gödöllői SK csapatát erősíti
Fotó: Kőházy Zsolt / Forrás: nograDex | Archív fotó

– Az ősszel több szép eredményt elértetek. Például simán legyőztétek a Mohorát, pontot szereztetek a második helyen álló Érsekvadkert ellen, de az alsóházi együttesek ellen sokszor megszenvedtetek. Mi lehet ennek az oka?
– Igen, voltak szép eredményeink, amire büszkék vagyunk. A csapat ezeken a mérkőzéseken megmutatta, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt és tudunk meglepetéseket okozni. Még ide sorolnám az utolsó Szendehely elleni kupamérkőzést, ahol egy erős gárdát tudtunk kiejteni. 
Sajnos sok olyan mérkőzésünk volt a szezonban, ahol görcsösen és kapkodva játszottunk és nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt vagy éppen ezeken a találkozókon hiányzott belőlünk a tűz és ennek eredménye volt, hogy sok pontot hullajtottunk el.

– Feltűnő, hogy pontjaitok több mint 90%-át otthon szereztétek. Miben jelent ekkora pluszt a hazai pálya?
– A csapat szeret otthon játszani a kiváló szurkolóink előtt. Amikor elkezdenek minket buzdítani, akkor még nagyobb  elánnal próbálunk beleállni az adott találkozóba. Vendégként sokszor minden mással kezdünk el foglalkozni amivel nem kéne és ez abszolút meglátszik a játékunkon. Nem pörgünk fel rendesen, nincs az a tűz és elszántság bennünk, mint hazai környezetben.

– Információink szerint Varga Gyula távozik télen az együttestől. Mekkora veszteség ez a klubnak és a csapatnak? Tavasszal te irányítod majd egyedül a felnőtteket?
– Sajnos a hír igaz! Gyula eligazol tőlünk, amit nagyon sajnálunk, de egyben abszolút megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését. Rengeteget tett ezért a klubbért és nagyon fog hiányozni a csapatnak. Várjuk vissza és köszönünk neki mindent! Nem egyedül fogom irányítani a csapatot. Megkértem Krajcsek Gergelyt, hogy segítsen nekem. Szívesen fogadta a felkérést és tavasszal ketten folytatjuk a munkát.

– A tavaszi folytatásban milyen eredményekkel és helyezéssel lennél elégedett?
– Először is szeretnénk egy jó téli felkészülést csinálni, reméljük, hogy a játékosok minél több edzésen részt vesznek majd. Nyilván az lenne a legjobb, ha a csapat több pontot szerezne a folytatásban és kicsit tapadnánk a középmezőnyre. Sok mindent máshogy kell majd csinálnunk tavasszal!

Bőgér Dávid (balra, fehérben) jobb teljesítményt vár csapatától a tavaszi folytatásban
Bőgér Dávid (balra, fehérben) jobb teljesítményt vár csapatától a tavaszi folytatásban
Fotó: Kőházy Zsolt / Forrás: nograDex | Archív fotó

– Várható valamilyen játékosmozgás a keretben?
– Azon vagyunk, hogy megerősítsük a csapatot. Tárgyalások már vannak és reméljük, hogy a kiszemelt játékosok igent is fognak mondani. Gyula már biztosan távozik, Holman Józsi már nem szeretne a csapatunkban játszani, több távozóról nem tudok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában