Diáksport

2024.01.20. 17:25

A tarjáni gimnázium igazgatóját választották a legeredményesebb nógrádi testnevelőnek

A 2022/2023-as tanévi diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által megtartott ünnepségen.

Bakos László

A bajnok magasugrók edzőjükkel, Pálfalvai Zoltánnal

Forrás: Nool

Fotó: Bakos László

Negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi megmérettetése, a diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan két sportágban indultak el. A sportágakat tekintve továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.

A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.

Ahogy a szövetség tájékoztatásából kiderült, összesen négy kategóriában díjazták a legjobbakat. A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő elismerést azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. 

Nógrád legeredményesebb testnevelőjének a fenti tanévben Pálfalvai Zoltán, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium igazgatója bizonyult. A Salgótarjáni Atlétikai Club edzője diákolimpiai szinten is versenyezteti ugróit, akik közül a fiú magasugrók megnyerték a diákolimpiai csapatbajnokságot.

Az MDSZ elnöke beszédében megköszönte valamennyi pedagógus, iskola és rendező szervezet együttműködését, továbbá a hátteret biztosító minisztériumok támogatását: „A versenyző gyerekek mellett a diákolimpia legfontosabb szereplői a felkészítő pedagógusok. Nem lehetünk eléggé hálásak nekik, hogy alapfeladataikon túl mennyi időt, energiát fordítanak tanítványaik versenyeztetésére” – emelte ki Balogh Gábor. „Szeretném emellett megköszönni a HM Sportért Felelős Államtitkárság támogatását, és nagyon köszönöm belügyminiszter úr kiemelt figyelmét is, akinek személyes kezdeményezésére a legeredményesebb pedagógusokat és iskolákat idén már nemcsak országos, hanem megyei szinten is díjjal jutalmazzuk, elismerve ezzel áldozatos munkájukat.”

A diákolimpián részt vevő iskolák pénzügyi támogatására vonatkozóan Maruzsa Zoltán államtitkár kijelentette, hogy az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is rendelkezésre áll a keret. Hajnal Gabriella KK-elnökasszony pedig megerősítette, hogy a versenyen való részvételhez kapcsolódó költségeket a Klebelsberg Központ továbbra is folytatólagosan megtéríti az intézményeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában