Labdarúgás

2023.12.18. 19:50

Karancslapujtői hegemónia a vármegyei I. osztályban

Gyakorlatilag már majdnem féltávnál körvonalazódni látszik, hogy melyik együttes nyeri majd az aranyérmet, de ennek ellenére a érdekességeket is hozott az idei vármegyei I. osztályú bajnokság. A legfontosabb statisztikai mutatókból csemegéztünk.

Stefán Antal Krisztián

Az éllovas Silver Tüzép Karancslapujtő minden statisztikai mutatóban a legjobbnak bizonyult az ősszel

Fotó: nograDex | Archív fotó

Augusztus elején tizenkét csapat részvételévek kezdődött el, majd november közepén ért végett a vármegyei elsőosztályú bajnokság őszi idénye. Féltávnál megnyugtató, tizenegy előnnyel áll a tabella élén a Silver Tüzép Karancslapujtő csapata, megelőzve az egyaránt harmincegy egységgel rendelkező Érsekvadkertet és a Bánk-Dalnoki Akadémiát. Remek szereplésének köszönhetően az Építők KC Forgách SC is esélyes lehet tavasszal a dobogóra, míg nagy harc várható a legjobb ötbe kerülésért a Pásztó és a Mohora között. 

A középmezőnyben szerepel még a Szendehely, a Héhalom és a Diósjenő gárdája. A tabella hátsó régiójában szoros a küzdelem a Szécsény, a Berkenye és a Bátonyterenye között, akiknek azonban egy jó tavaszi szezon lehetőséget adhat akár a nyolcadik pozíció megkaparintására is. 

A rúgott gólokra tekintve is markáns karancslapujtői fölényt láthatunk. Katona Bencéék közel másfélszer (!) annyi gólt rúgtak, mint az ebben a mutatóban második Bánk. Négy együttes végzett húsz gól alatt az őszi szezonban, közülük a berkenyei csatárok jegyezték a legkevesebb találatot, mindössze tizenegyet, de a Bátonyterenyén, Szécsényben és Héhalomban sem lehetnek makulátlanul elégedettek a támadójátékkal.

A legjobb védelemmel is a lapujtői együttes rendelkezik. Vida Máté kapujába mindössze kilencszer tudtak betalálni az ellenfelek. Szintén megsüvegelendőek az Érsekvadkert és az Építők védekezési számai is. Ami kissé meglepő, hogy a Dalnoki Akadémia rengeteg gólt kap, átlagban majdnem meccsenként kettőt, ami egy bajnoki címre hajtó együttesnél rendkívül soknak mondható. Ebben a tekintetben is a Berkenye és a BTC áll a rangsor végén. Míg előbbi 47 alkalommal, addig utóbbi 51 ízben kapitulált az eddig eltelt tizennégy forduló alatt.

 

Hazai környezetben szintén megállíthatlannak bizonyult a Karancslapujtő és mindegyik saját pályáján játszott fellépése alkalmával begyűjtötte a három pontot. Veretlen maradt a Mohora is azokon a találkozókon, ahol ők voltak a pályaválasztók. Baranyi Tibor együttese öt győzelem mellett két döntetlent könyvelhetett el az idei szezonban. Ki lehet emelni az Építők és az Érsekvadkert együtteseit, akik egyaránt tizennyolc egységet gyűjtöttek össze otthonukban. Ennek az összeállításnak a végén is a Berkenyét és a Bátonyterenyét találjuk, akik mindössze egy alkalommal győzedelmeskedtek saját szurkolóik előtt.

 


Az idegenbeli mutatók alapján a Bánk teljesített legjobban, igaz azt érdemes hozzáfűzni, hogy négy meccsel többet játszottak otthon, mint az ebben a számadatban is száz százalékosan teljesítő KSE. Otthonától távol önmagához képest meglehetősen jól szerepelt a Berkenye, aki hatodik ezen a tabellán, viszont meglehetősen alulteljesített a Diósjenő és a Héhalom, akik vendégként még nem tudtak mérkőzést nyerni.

 


A góllövőlistán is egy Silver Tüzép Karancslapujtőt erősítő támadó áll az élen. Katona Bence az eddig eltelt tizennégy játéknap alatt húsz alkalommal talált a kapuba. A Karancs-völgyi támadóra egyelőre úgy néz ki, hogy csak a Bánk-Dalnoki Akadémiában futballozó Kiss Károly lehet majd veszélyes a tavasszal, aki két találattal szerzett kevesebbet Katonánál. Az elmúlt két kiírás legjobb góllövője, Szita Bence jelenleg csak a harmadik, alaposan lemaradva az első két helyezettől, így nagyon úgy néz ki, hogy elveszik tőle a gólvadász címet, de tavasszal akár arra is lehet esély, hogy valaki más odaférjen az élen állók közé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában