Visszatekintő

2023.12.27. 13:42

Augusztusban ezektől volt hangos a sportélet Nógrád vármegyében

Összegyűjtöttük, mely sportcikkeket olvastátok a legtöbben augusztusban.

Nool.hu

Két döntetlent követően megszerezte első győzelmét az SBTC csapata

Augusztus második hétvégéjén folytatódott az NB III. osztály idei küzdelemsorozata, amely alkalmával az SBTC együttese a Tiszafüred csapatának vendége volt az Észak-keleti csoport harmadik fordulójában. A kezdő sípszót követően nem sokkal jó helyről végezhetett el szabadrúgást az SBTC, amelyet Tarlósi Milán révén gólra is váltottak. Ezt követően nagy nyomást helyezett a hazai gárda a salgótarjániakra, de jól állták a támadásokat. A játékrész második felére ismét kiegyenlítettebb lett a küzdelem. Komoly lehetőség adódott a vendégek előtt, de a félidő hajrájában a hazaiak szerezték meg az egyenlítő találatot egy lecsorgó labdát követően, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után a fekete-fehérek voltak kezdeményezőbbek és tettek többet a három bajnoki pont megszerzéséért. A 81. percben Molnár nagy bedobását sikerült megcsúsztatni, amely a középen érkező Bakos elé került, aki a kapuba juttatta a győzelmet jelentő találatot.

Nem tudtak túljárni Dúzs Gellért eszén a Nyíregyháza támadói

Dúzs Gellért védései egy pontot hoztak a Budapest Honvédnak a Nyíregyháza Spartacus elleni összecsapáson. Ahogy korábban már maga is elmondta, Dúzs Gellért ebben a szezonban is a Budapest Honvéd hálóját őrzi. A fiatal salgótarjáni kapusra elsőszámú kapusként számolnak Kispesten és hogy miért, arra a fiatal hálóőr választ is adott a Nyíregyháza elleni találkozón, hiszen hat nagy védést bemutatva őrizte meg kapuját a bekapott góltól. A Budapest Honvéd összeállítást készített a védésekből, amit most mi is megmutatunk olvasóinknak!

Szép nógrádi eredmény a szeniorok világbajnokságán

Északi szomszédunknál, Szlovákiában 5 földrész, több mint 3000 különböző életkori korosztályt képviselő (35 - 90 év) sportolójának a részvételével Kassa versenyközponttal rendezték augusztus második felében a szenior tájfutók egyéni világbajnokságát. Az vb-n rajthoz állók ezúttal három versenyszámban, sprint, közép és hosszútávon küzdhettek meg egymással a vb címekért. A sportági világbajnokságon szűkebb hazánkat a Salgótarjáni Dornyay 11 versenyzője képviselte. Szlovákia második legnépesebb városában, elsőként a műszaki egyetem környékén a sprint táv, selejtező futamára került sor. A vb nagydöntőbe (A”) való jutást az életkori versenyszámokban benevezett versenyzők létszáma alapján (23-81 fő) a szervezők határozták meg. A Dornyay futói közül dicséretükre legyen mondva hatan, az életkortól felfelé (35-65 év), nőknél Papp Ildikó, Décsey Emőke, Nagy Ákosné illetve férfiaknál Berecz Gábor, Babka Miklós és Győri László vívta ki, hogy vasárnap a világ legjobb szenior korú versenyzőivel harcba szálljon a vb címekért. A küzdelmek során a salgótarjániak legjobb eredményét Papp Ildikó érte el, aki a már kötött létszámú 23 fős világbajnoki döntőben az előkelő 8. helyezést szerezte meg. Férfiaknál a legfiatalabb 35 éven felüliek versenyszámában Berecz Gábor a 24. helyen ért célba.

Salgótarjáni bronzérem az öttusa világbajnokságon

Barta Luca bronzérmes lett Bauer Blankával és Gulyás Michellel az augusztus végi bathi olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női versenyében. Egyéniben Bauer Blanka a 16., Gulyás Michelle 18. helyen végzett, a salgótarjáni származású Barta Lucának pedig az elődöntős eredménye számított a csapatösszesítésbe. A 18 fős fináléban a britek négy, az olaszok három, a magyarok két versenyzővel szerepeltek, más országokból egy-egy öttusázó került a legjobbak közé, így lett harmadik a magyar együttes az olaszok és a britek mögött. Az egyéni selejtezőből Gulyás és Bauer mellett Barta került a magyarok közül a legjobb 36 közé, Guzi Blanka nem jutott tovább, majd a pénteki elődöntőben Barta fejezte be szereplését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában