Lovaglás

2023.12.14. 10:34

Bajnokot köszönthetett a salgótarjáni egyesület

Deák Borbála a „Nógrád vármegye kezdő lovas kategória” legjobbja lett az idei évben.

Nool.hu

A tavalyi év sikeres eredményein felbuzdulva a salgótarjáni Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület (RPTE) lovas szakosztály lovasai nyáron, két helyszínen vettek részt szabadidős ügyességi versenyeken a megyében: Bárnában és Legénden.

Az egyesület versenyzői a következő eredményeket érték el: Trubiánszky Réka és Molnár Kamilla a hatodik, Ternyik Adél a kilencedik még Lovász Lili a tizedik helyen végeztek az összetett eredményeik alapján. 

Lovász Lili, Molnár Kamilla, Trubiánszky Réka és Ternyik Adél is remekül szerepelt az idei szezonban
Lovász Lili, Molnár Kamilla, Trubiánszky Réka és Ternyik Adél is remekül szerepelt az idei szezonban
Forrás: Beküldött fotó

Szintén az egyesület színeiben saját lovával az országban nyolc ügyességi versenyen vett részt Deák Borbála, aki így a „Nógrád vármegye kezdő lovas kategória” bajnoka lett. A remek teljesítménye után a fiatal versenyzőt kérdeztük eredményeivel kapcsolatosan.

– Bori, melyik versenyt érezted a legnehezebbnek?
– Számomra idén mindenképp a Szilvásváradon megrendezett országos döntő jelentette a legnagyobb kihívást, hiszen nagyon erős, jól felkészült mezőny gyűlt össze sok indulóval és itt most voltam először.

– Hogyan történik a felkészülés egy ilyen versenyre?
– Verseny előtt két-három alkalommal edzek. Ezen kívül természetesen hetente edzésben tartom magam és a lovaimat is. Felváltva gyakorlom a sík, az ügyességi és az ugró edzéseket.

– Mik a terveid a következő évre?
– Szeretnék idén minél több versenyen részt venni, nagyobb rutinra szert tenni. A Szilvásváradi országos döntőn is szeretnék újra szerepelni, ahol a célom az első tízbe való bejutás, aztán a későbbiekben remélem díjazott is tudok lenni az országos megmérettetésben.

Deák Borbála nem remek teljesítményét a „Nógrád vármegye kezdő lovas kategória” bajnoka címmel ismerték el. Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában