Teke

2023.12.22. 19:00

Az ország második legjobb tekéseként végzett a somoskőújfalui fiatal

Szegeden rendezték meg a közelmúltban az országos serdülő bajnokság fiú döntőjét, melyen három nógrádi tekés is képviselte Nógrádot.

Nool.hu

Balogh Balázs második lett a serdülő döntőben

Forrás: Beküldött

December elején Bátonyterenyén hívták életre a Kelet-Magyarország Serdülő és Ifjúsági Fiú Egyéni Bajnokságot, amelyen mintegy negyven tekésből tizenegy jutottak tovább a szegedi országos döntőbe. Nógrád vármegyéből hárman is sikeresen kvalifikálták magukat a megmérettetésre: Orosz Boldizsár Bátonyterenye, Várvölgyi Milán Ferencváros és Balogh Balázs Somoskőújfalu színeiben.

Mint arról beszámoltunk: a neves verseny döntője a napokban zajlott le Szegeden, harminckét versenyzővel. Első nap az egyéni versenyszámok zajlottak, 120 vegyes gurításban a somoskőújfalui Balogh Balázs 557 fát ütve a dobogó második helyére küzdötte fel magát. Ezzel a teljesítménnyel az ország második legjobb serdülő fiú játékosa lett. Másnap a sprint verseny következett. A somosi fiatal érdeklődésünkre elmondta: hálás felkészítőinek, Princz Sándornak és Verbovszky Györgynek, valamint a helyi tekecsapatnak is azért, hogy támogatják a sportban. Hozzátette: eredményeit is nekik köszönheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában