Világbajnokság

2023.12.04. 11:30

„Az első védésig nagyon izgultam” – a világbajnokságról beszélgettünk a gyarmati kézilabdakapussal

A magyar válogatott 39-20-ra nyert Kamerunnal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a hétvégén. A vb-újonc, Bukovszky Anna szép védésekkel mutatkozott be a csapatban.

Lukács Zsófia

Bukovszky Anna szép védésekkel mutatkozott be a csapatban

Forrás: Facebook

Négy védéssel, 67 százalékos hatékonysággal mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott kapujában a Praktiker-Vác 21 esztendős balassagyarmati kapusa, Bukovszky Anna. 

– Az első védésig nagyon izgultam, de mindenki segítőkész volt, próbáltak nyugtatni előtte. Majd miután kivédtem az első lövést, akkor elmúlt az izgalom, és nagyon örülök, hogy így sikerült a bemutatkozásom a válogatottban – mondta el portálunknak Bukovszky Anna.

Teljesítményéről szerényen hozzátette, hogy helyén kell kezelni a szereplését.  – Nem töltöttem sok időt a pályán, így a mutatók is eszerint alakultak, valamint az ellenfél csapat erősségét is figyelembe kell venni. Azért boldog vagyok és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Be tudtam bizonyítani, hogy én is birok segíteni, ha szükség van rá – fogalmazott Bukovszky Anna. Azt is elárulta, hogy reményei szerint a legjobb nyolc közé jut a válogatott a világbajnokságon.

A mérkőzés után csapattársa, Szemerey Zsófi nyilatkozott a bemutatkozó kapusról. – Nagyon aranyos volt, nem is tudom, mikor volt utoljára mellettem ilyen fiatal és aranyos kapustárs. Nagyon örülök az örömének, próbáljuk Blanival minél jobban támogatni. Csak azt tudom mondani neki, hogy csinálja, amit tud, és próbáljon meg nem izgulni, mert az kicsit látszott még rajta, de ez ilyenkor teljesen normális – hangsúlyozta a válogatott kézilabdakapus.

Hétfőn este a magyar válogatott Montenegróval csap össze a csoportelsőségért.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában