Kézilabda

2023.11.23. 19:12

Hollandiában folytatja a felkészülést a kézilabda-világbajnokságra a gyarmati sportoló

Mint arról korábban már beszámoltunk: a balassagyarmati Bukovszky Anna is tagja lett a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án, csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke szerint nekünk vannak a legjobb kapusaink a csoportban. Anna eddigi eredményeiért pedig köszönetet mondott két balassagyarmati edzőjének is.

Lukács Zsófia

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 18 fős keretét a svéd-dán-norvég közös rendezésű világbajnokságra. A magyar szövetség múlt héten tette közzé a játékosok névsorát, amelyben Bukovszky Anna, a Váci Női Kézilabda Sportegyesület kapusa is szerepel.

– A hét elején Telkiben napi két edzéssel és videó elemzésekkel zajlott a felkészülés, majd pénteken repülünk Hollandiába, ahol két felkészülési mérkőzésünk lesz, és onnan megyünk tovább Svédországba a világbajnokságra – részletezte portálunknak Bukovszky Anna.

Hozzátette: nagyon izgatott és örül annak, hogy ott lehet majd a bajnokságon. – Egy óriási lehetőségnek tartom, kíváncsian várom, hogy milyen lesz. A maximumot fogom nyújtani, hogy a legjobb eredményeket tudjuk elérni – emelte ki a kapus.

Reméli, hogy sok gyarmati is szurkol majd nekik

Azt is elárulta, hogy rendszeresen hazalátogat az Ipoly-parti városba, de az Európa-liga és világbajnokság miatt most jóval sűrűbb a programja mint eddig.  – A csapatsport megtanít az alkalmazkodásra az életben is, számomra nagyon sok pluszt adott. Pályafutásomat Fenyőházi-Nagy Andreánál és Szabó Krisztánnál kezdtem Gyarmaton, nekik külön hálával tartozom. Remélem, Magyarországról is minél többen velünk tartanak a világbajnokságra és azt is, hogy Balassagyarmatról is sokan szurkolnak majd nekünk – mondta izgatottan Anna.

Arra is kitért, hogy a magyar válogatott meccsein mindig az adott nap fog majd eldőlni, hogy a 18 játékosból ki lesz az a 16, aki pályára léphet.

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint nekünk vannak a legjobb kapusaink a csoportban. – Két, nemzetközi szinten is kiváló formában lévő kapussal is rendelkezünk, senki nem lepődik meg, hogy Böde-Bíró Blankán és Zsófin lesz itt a hangsúly. Bízom benne, hogy meg fogják oldani ezt a szép és nagyon nemes feladatot. Bukovszky Annának pedig remek tapasztalatszerzési lehetőség, illetve kellő motiváció a további pályafutásához, hogy részt vehet egy ilyen világversenyen – nyilatkozta Pálinger Katalin az MTI-nek.

Remek csapatot kell, hogy alkossanak!

Hozzáfűzte: a legfontosabb, hogy ők hárman remek csapatot alkossanak a kereten belül. Mint elmondta: egy kapusnak az ellenfél minőségétől függetlenül mindig meccsdöntő szerepe van, hiszen olyan nincs, hogy nem megy kapura lövés. – Stabil és jó teljesítményt várok a kapusoktól, hiszen képesek rá. Ha közel a maximumot kihozzák magukból, akkor adhatnak egy olyan biztos pontot a védekezésnek, ami kellő erőt biztosít a riválisok legyőzéséhez, akik verhetők. A svédeknek is méltó ellenfelei tudunk lenni, jó kapusteljesítménnyel főleg – magyarázta.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával mérkőzhetnek majd meg a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül majd a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában