Tájfutás

2023.11.14. 21:02

Bronzérmet szerzett a Salgótarjáni Dornyay SE szenior futója

Kovács József harmadik helyen végzett a Őszi Boróka kupán.

Nool.hu

Kovács József a bronzérmes helyen zárt a bócsai versenyen

Forrás: Beküldött fotó

A Kalocsai TSZSE és a Hegyisport Szentendre egyesületének közös rendezésében, Bócsa térségében, több mint félezren álltak rajthoz az idei Őszi Boróka kupán. Az első napi futam zuhogó esőben zajlott le, de a második napi zárófutamra már kiderült az égbolt. Ennek ellenére a vizes, mély és homokos talaj így is sokat kivett a versenyzőkből.

Érdekesség, hogy a sportág hivatalos versenyidénye csak november 19-én jár le, ennek ellenére több hazai klub úgy döntött, az egyik legtechnikásabb homokbuckás, borókás, ligetes fenyőerdő foltokkal fedett magyar terepen már nem állítja rajtvonalra versenyzőit.

Így az idei versenyszezonban az a furcsa eset történhetett meg, hogy a kétfutamos viadalon jóval több cseh, román, szerb és szlovák versenyző állt rajthoz, mint magyar.

Vármegyénkből az alföldi versenyen a Salgótarjáni Dornyay SE szenior futója Kovács József vett részt, aki a korosztályától fiatalabb kategória összetett értékelése során a harmadik helyen végzett.

Őszi Boróka Kupa, Bócsa térsége, M60 kategória (12 induló): 1.Szlatényi Ferenc OSC 132:16 perc, 2. Hajagos István Kalocsai TSZSE 147:38, 3. Kovács József Salgótarjáni Dornyay SE ( I. futam 6. II. futam 5.) 159:5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában