Katona

2023.10.14. 16:12

Sportoltak a tartalékosok: a nógrádi katonák is jól vették az akadályokat

Immár második alkalommal rendezték meg a Tartalékos Honvédek Napja Sportversenyt a Budapesti Honvéd Sportegyesület sporttelepén a közelmúltban. A területvédelmi ezredek állományának szóló eseményen a 25. Területvédelmi Zászlóalj katonái is részt vettek, eredményükkel pedig a „középmezőnyben” zárták a próbatételt.

Veres Edina

Immár második alkalommal rendezték meg a sportversenyt

Forrás: honvedelem.hu

Újabb sportos megmozdulásban mérettették meg magukat az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Kreesztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ) katonái. Mint arról portálunk korábban már beszámolt: a nógrádi egyenruhások szintidőn belül teljesítették a Mackókör teljesítménytúrát, és szintén eredményesen képviselték szűkebb hazánkat mind a Bocskai Portyán, mind pedig a NATO-futáson a közelmúltban.

Ez alkalommal a Tartalékos Honvédek Napja Sportversenyen állhattak rajtvonalhoz. A megmozdulást immár második alkalommal hívták életre a Budapesti Honvéd Sportegyesület sporttelepén a területvédelmi ezredek állománya közötti sportbaráti kapcsolatok ápolása céljából. Emellett az esemény lehetőséget teremtett arra, hogy a katonák megmérettessék magukat, illetve a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítésére is alkalmat adott.

A honvedelem.hu honlap tájékoztatásából kiderült, hogy a sportrendezvényen minden területvédelmi zászlóaljat egy-egy négytagú csapat képviselhetett, így közel nyolcvanan teljesítették a három részből álló próbatételt. A megmérettetés egy OCR-akadálypálya leküzdésével, illetve lézerlövészettel indult, amit az úgynevezett pump&run követett, ami fekvenyomásból, majd 1200 méter futásból állt. A versenyt végül egy 4x400 méteres fegyveres váltófutás zárta.

A 25. TVZ csapatát Földesi Róbert Gábor önkéntes területvédelmi tartalékos (ött) főhadnagy, Vonnák Anett ött hadnagy, Gieszinger Patrik ött törzsőrmester, és Tajti Dániel ött közkatona alkották, akik a 19 induló csoport közül tizedikként zárták a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában