Ökölvívás

2023.10.25. 18:54

Bajnoki címet szereztek a salgótarjáni bokszolók Egerben

A hevesi megyeszékhelyen rendezték meg az U12-es és a serdülő magyar bajnokságot, szép salgótarjáni eredményekkel.

Bakos László

Oláh Milán bajnoki címet szerzett

Forrás: Beküldött fotó

A Botos Tibor vezette Salgótarjáni Boksz SE két versenyzőt küldött szorítóba Egerben. Az U12-esek között a 48 kilósok között érdekelt Oláh Milán rögtön a döntőben találta magát, ahol taktikusan, okosan bunyózott, és végül egyhangú pontozással megnyerte a finálét. A nógrádmegyeri fiú jóvoltából hosszú évek után ismét lett magyar bajnoka az egyesületnek. 

Csapattársa, a 70 kilós Csonka Norbert a serdülők 10 fős mezőnyében húzott kesztyűt, az éremért vívott összecsapásának harmadik menetében azonban rá kellett számolni, így az ötödik helyen zárta a bajnokságot.

Ide tartozó hír, hogy Botos Tibor nemrég Romániában segítette az ifjúsági és junior válogatottat. A fiúk szép sikereket értek el a Moldáv Öv elnevezésű tornán, és a magyarok kapitányát, Ács Józsefet, valamint a segédedzőként dolgozó Botos Tibort az a megtiszteltetés érte, hogy felkérték őket segédkezni a díjak átadásánál is.

Botos Tibor portálunknak elmondta, hogy idén még egy fővárosi Mikulás Kupára készíti még fel a salgótarjániakat. Jövőre viszont egy nagyon erős versenyzői gárda áll majd össze a klubban, csupán a támogatók segítsége hiányzik a még szebb sikerekhez.

Visszatérve a bajnokságra, a zagyvapálfalvai Oláh Boksz SE egy versenyzőt küldött a szorítóba. Oláh Ketrin a 62 kilósoknál egyedül jelentkezett küzdelemre, de mivel nem volt ellenfele, automatikusan megkapta az aranyérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában