Verseny

2023.10.05. 08:17

A világ legjobb atlétái között, egy csodás stadionban mérethették meg magukat a gyarmati diákok

A balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola a közösségi oldalán számolt be arról a napokban, hogy augusztus 26-án, szombaton délelőtt az atlétikai világbajnokság programjaként az intézmény diákolimpikonjai is versenyeztek a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Lászlók Judit

– A budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága és a Magyar Diáksport Szövetség együttműködése jóvoltából a 10×200 méteres diákváltó versenyszámára olyan iskolákat hívtak meg, akik a 2022/2023-as tanévben eredményesen szerepeltek a Diákolimpia Ügyességi- és Váltófutó Csapatbajnokságon. A speciális váltó csapatait 11-12-13 éves gyerekek, 5 lány és 5 fiú alkotta – olvasható a bejegyzésben. 

Hozzátették: minden csapatban először a lányok kezdtek, és őket követték a fiúk, majd végig így – nemenként felváltva – futottak. A dózsás diákok több ezer ember előtt, hihetetlen hangulatban, a világ legjobb atlétái között, egy csodás stadionban futhattak. Nagyon ügyes versenyzéssel a nézők vastapsával kísérve a 6. helyen értek célba a 2. pályán futó dózsás atléták. Egy életre szóló hatalmas élménnyel, feledhetetlen pillanatokkal lettek gazdagabbak, amelyek további lendületet adtak számukra a sportoláshoz és követendő példaként állította a sportolókat minden dózsás diák elé.

Végül megosztották, hogy a csapatot Berki Ramóna, Rados Benett, Dezsény Anna Zselyke, Cseri Áron, Csomor Petra, Cseri Ákos, Gúth Jázmin, Ódor Benedek, Borbás Liliána, illetve Adamek Adorján alkotta. Póttagként pedig Reitinger Ákos volt feltüntetve. A sportolókat Körmendy Nikolett és Gaál Péter készítette fel a megmérettetésre.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában