Szabadidősport

2023.09.29. 15:00

Újabb túrát szervez a Zöld Út Természetjárók Egyesülete

Karancsberényből indulva Somoskő lesz a kirándulás célpontja.

Nool.hu

A Zöld Út Természetjárók Egyesülete nyílt gyalogtúrát hirdet október 8-ra, vasárnapra. 

Útvonal: Karancsberény (Sportpálya) – Pálházai-völgy – Légrády vadászház – Sátorosi átjáró – Sátoros – Bikkrét – Macskalyuki-bánya – kilátók – zöld határ – Somoskő. Táv: 14 kilométer. Szintemelkedés: 460 méter.
A kirándulás résztvevői 9.00-kor találkoznak a salgótarjáni autóbusz-állomáson a Karancsberénybe induló busznál. Túravezető: Miheller Tibor.

A túra bemutatása: Igazi átkelő túra, az andezit világából a bazaltéba. A résztvevők megtapasztalhatják, hogy nincsenek távolságok, csak határtalan határok. A csapat a 9.00-ás busszal indul Salgótarjánból, majd 9.25-kor érkeznek Karancsberénybe. A túra a sportpályától kezdődik, majd a templomot érintve térnek rá a piros jelzésre, hogy a Pálházai-völgyön keresztül érjék el a „Kádár bunkert” és a Légrády vadászházat. Innét a zöld négyzet jelzésen haladnak majd a Sátorosi-átjáróig. A határon átkelve leereszkednek Sátorosba, a horgásztóhoz. Igény esetén rövid kitérőt tesznek Bikkréten a „Teraszosba”. A Macskalyuki-kőbányához a piros sávon megy tovább a csoport, nem kihagyva a kilátókat sem. A régi határőrsnél ének vissza a magyar oldalra, majd a túra Somoskőn ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában