Öttusa

2023.09.05. 16:33

Több dologban is előlépett a vébén bronzérmes salgótarjáni öttusázó

Barta Luca a magyar csapat tagjaként állhatott dobogóra.

Bakos László

Barta Luca (jobbra) a vébé-bronzzal

Forrás: UIPM TV

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Barta Luca bronzérmes lett Bauer Blankával és Gulyás Michellel a bathi olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női versenyében. Egyéniben Bauer Blanka a 16., Gulyás Michelle 18. helyen végzett, a salgótarjáni származású Barta Lucának pedig az elődöntős eredménye számított a csapatösszesítésbe. A 18 fős fináléban a britek négy, az olaszok három, a magyarok két versenyzővel szerepeltek, más országokból egy-egy öttusázó került a legjobbak közé, így lett harmadik a magyar együttes az olaszok és a britek mögött. 

Portálunknak nyilatkozott a fővárosi színekben versenyző Barta Luca.

Igazából nagyon sajnáltam, hogy nem tudtam bejutni a 18-as döntőbe, így ez a csapatérem kis vigasz volt a versenyen, mivel az elsődleges cél a döntő volt számomra. Sajnos a vívás nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de a többi számmal elégedett vagyok, hiszen sikerült mindenben kicsit javítani az elmúlt időszakhoz képest – értékelt a sportoló.

A salgótarjáni származású öttusázónak ez pályafutása egyik, ha nem a legnagyobb sikere.

Előzetesen nem számítottam semmire, hogy csapatban sikerül-e odaérnünk, vagy sem, de nagyon örülök, hogy harmadikok lettünk. Öttusában nehéz bármire is előre számítani, hiszen a lovaglás sokat tud változtatni a verseny kimenetelén. Remélem, hogy a csapatérem mellett sikerül majd egyszer egyéniben is odaérnem a dobogóra, vagy annak közelébe – zárta beszélgetésünket a bronzérmes.

Női csapatverseny:
1. Olaszország (Elena Micheli, Alice Sotero, Alessandra Frezza) 4221 pont
2. Nagy-Britannia (Kerenza Bryson, Jessica Varley, Olivia Green) 4207
3. Magyarország (Bauer Blanka, Gulyás Michelle, Barta Luca) 3537

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában