Úszásoktatás

2023.09.29. 09:51

Sikeresen elindította programját a Magyar Úszó Szövetség Balassagyarmaton

A Magyar Úszó Szövetség szeptember közepén közel 420 gyermek úszásoktatását kezdte meg a balassagyarmati Révész László Tanuszodában. Az Úszó Nemzet Program ingyenesen biztosítja az oktatást, a felszerelést, és az utazást is.

Lukács Zsófia

A gyerekek magabiztosan úsznak majd a mély vízben is

Forrás: Beküldött

A gyarmati uszodába szeptember második felében 19 intézményből érkeztek a gyermekek úszásoktatásra az Úszó Nemzet Programnak köszönhetően. A program komplexen összefogja az óvodás és általános iskolás gyermekek úszásoktatásának harmadik osztályig történő bevezetéséhez szükséges oktatási, infrastrukturális, szakmai és módszertani területeit. A program hosszú távú célja a gyermekek egészséges életmódra való törekvésének ösztönzése, ezáltal életminőségük javítása. A középtávú cél, hogy minden gyermeknek legyen lehetősége vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola harmadik osztályáig nemtől, kortól, identitástól, szociális, fizikai és mentális helyzettől függetlenül.  

Balassagyarmat és vonzáskörzetében a nagycsoportos korú óvodások, illetve az általános iskola első osztályos gyermekeivel, közel 420 fiatallal indult el idén a program a megyében elsőként a Révész László Tanuszodában. A szövetség ingyen biztosítja az oktatást, a tornazsákot, az úszószemüveget, az úszódresszt, a nadrágot, a törölközőt, a papucsot és az utaztatást is

 – mondta portálunknak Ottmárné Baranyi Dóra, a program koordinátora.

Arra is kitért, hogy az oktatás napközben óvoda- és iskolaidőben zajlik a 80 centiméter mély tanmedencében. Balassagyarmaton jelenleg öt oktató, egy oktatásszervező és egy koordinátor dolgozik a programban. Az úszásoktatás hároméves keretében 108 tanítási órában (36 óra/tanítási év), heti egy alkalommal vesznek részt a tanulók. Az oktatási tananyag 9 szintvizsgát tartalmaz, amelynek a végére a tanulók képesek lesznek 100 métert folyamatosan, megállás nélkül leúszni és otthonosan, biztonságosan mozogni a mély vízben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában