Jótékonyság

2023.09.11. 13:53

„Nevetős vizitekért” futottak a salgótarjáni hegyekben – közel kétmillió forint gyűlt össze (fotók)

Egymillió-nyolcszázezer forint – ennyivel támogatja a Palóc Roham Egyesület által szervezett szombati, salgótarjáni jótékonysági terep akadályfutó verseny a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt, amely révén a hazánkban több mint negyedszázada tevékenykedő bohócdokik több mint egy éven át vihetnek nevetést és reményt a salgótarjáni Szent Lázár kórház gyermekosztályára.

Nool.hu

Sok jelentkező állt a kezdeményezés mellé

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Hatodik alkalommal rendez jótékonysági akadály terepfutó versenyt az a kis csapat, amely a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület, majd a Palóc Roham Egyesület égisze alatt szeptember elején hívja Salgótarjánba a sportág szerelmeseit. A nevezési díjakból és támogatók felajánlásaiból eddig a salgótarjáni kórház gyermekosztályát, rehabilitációs osztályát és a Magyar Rákellenes Liga salgótarjáni szervezetén keresztül az onkológiai szárnyát, valamint az Abigél Alapítványt és az Országos Mentőszolgálat salgótarjáni állomását juttatták kedvezőbb helyzetbe. Idén a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványra esett a választásuk, akiknek szerették volna legalább egy évre biztosítani, hogy a salgótarjáni kórház gyermekosztályát látogathassák sajátos vizitjeikkel, amelyek szlogenje: „nevetésben a remény”.

A strand területén rendezett megnyitón dr. Huszár Máté alpolgármester, illetve Spilák Klára színművész, a Piros Orr alapítvány kommunikációs munkatársa köszöntötte a sportolni vágyókat, majd a terepfutók, később pedig a profik, a hobbisták, az amatőrök, a csapatok, illetve kora délután a gyerekek is nekivágtak a számukra kijelölt pályáknak. A szervezők egy 13 kilométeres, sok-sok természeti és épített akadállyal nehezített utat, illetve egy rövidebb, de nem kevésbé nehéz pályát jelöltek ki a futóknak, akik szinte egytől-egyig elégedetten, sokan a környezet  szépségét is megemlítve futottak be a célba.

A fesztiválterületen a tavalyi kedvezményezett Magyar Rákellenes Liga és a Mályvavirág Alapítvány tartott egészségügyi szűrő és tanácsadó programokat, volt terep futócipő-bemutató, vagy lézeres lövészet is. A hangulatot egész nap dr. Baki, Madame Attitude és dr. Pille bohócok emelték, akik a bemelegítéseknél, a rajtoltatásoknál és a célba érkezők fogadásánál, de még az eredményhirdetésnél is segédkeztek. Természetesen szurkoltak is, a Piros Orr futócsapata mellett bohócdoki társuknak, dr. Betonnak, azaz Mangold Rolandnak is. 

A futamok befejeztével, az eredményhirdetés előtt Kasza Henriette a szervezők részéről bejelentette a jótékony célú verseny bevételét, egymillió-nyolcszázezer forintot, amelyet Mattyasovszky Bence, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány elnöke köszönet meg, jelezve: ebből legalább egy évig tudnak rendszeresen vizitelni a salgótarjáni kórház gyermekosztályán, s igyekeznek a környéken további támogatókra találni.

A kategóriák legjobbjainak Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere adta át az elismeréseket, jelezve: visszavárják jövőre is a futam mostani indulóit. Tóth Tamás, a Magyar Futósport Egyesület elnöke az eredményhirdetést követően méltatta a rendezvényt, s kívánt a következő évekre még több nevezőt erre a jótékony célú sporteseményre.

Eredmények, Terepfutás, férfiak (13 km): 1. Móricz Krisztián 1:17:40 óra. Nők (13 km): 1. Csatos Rita 1:29:54 ó. Akadályfutás, profi férfiak (13 km): 1. Lengyel Csaba 1:26:26 ó, 2. Benkó Péter 1:35:23, 3. Bogár Szabolcs 1:38:55. Nők (13 km): 1. Péter Mária 1:46:11 ó, 2. Szalainé Forgács Klaudia 2:17:37. Hobbi férfiak (13 km): 1. Zsíros Milán 1:53:56 ó. Nők: 1. Világosiné Fodor Krisztina 2:00:37. Amatőrök, férfiak (8 km): 1. Szalai Gergely 51:03 perc. Nők (8 km): 1. Nyári Flóra 1:03:07 ó. Csapat (8 km): 1. No stress! (Oláh Tamás, Tóth Judit, Berta Richárd, Vozár Dorottya Virág) 1:20:41 ó, 2. Piros orr (Spilák Klára, Giricz István, Kállay Rita, Szabó Attila „dr. Hablaty”) 1:34.31, 3. Szokiék (Lovász Lili, Varga Adél, Zeke Tímea, Szokács Péter) 1:53:14. Gyermekek, kis korosztály: 1. Kormos Kitti, 2. Zsíros Máté, 3. Petneházi Zalán. Nagy korosztály: 1. Tősér Dominik, 2. Balla Edina, 3. Gyenge Alexa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában