Tájfutás

2023.09.20. 17:00

Ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon a Dornyay felnőtt csapata

Pécsett a Rövidtávú Egyéni Országos Bajnokság szombati döntőjét követően, vasárnap délelőtt kellemes nyárias futóidőben 250 vegyes összetételű kettő, illetve négy fős egyesületi futócsapat adta le nevezését a szervezőknél, hogy ezt követően korosztályonként, rövidtávon eldöntsék egymást közt az országos csapatváltó bajnoki címek, valamint a helyezésekért járó bajnoki pontok sorsát.

Nool.hu

A képen balról az ezüstérmes csapatváltó tagjai: Gösswein Csaba, Mag Viktória, Mag Fruzsina és Fehérvári Dániel

Fotó: Beküldött

A Salgótarjáni Dornyay felnőtt csapata az elmúlt évi küzdelmek során a 4. helyen zárt. Idén a csapatváltó azonos összeállításban ( Mag Fruzsina, Fehérvári Dániel, Gösswein Csaba, Mag Viktória) a dobogót tűzte ki célul maga elé.

Pécs belvárosában első futóként Mag Fruzsina féltávnál a nála esélyesebb válogatott kerettagságot képviselt versenyzőket is megelőzve váratlanul a mezőny élére állt. A versenypálya további szakaszán egyre jobban elfutott az őt üldözőktől, és a Széchenyi téren kialakított váltóhelyen már jelentős, 41 másodperces előny mellett adta át a stafétabotot a csapattársának, Fehérvári Dánielnek.

A hazai felnőtt válogatott szövetségi kapitányként is tevékenykedő klubtárs, a számára kijelölt versenypályáról a váltózónába érkezve a hatodik helyen tudta váltani a már szeniorkorú Gösswein Csabát.

A tarjániak harmadik futója a rajtolást követően egyre jobban megközelítette az előtte álló, nála jóval fiatalabb versenyzőket, míg a táv vége felé jelentősebb időhátrányt ledolgozva – szorosabbá téve a további küzdelmet –, az ötödik helyen tudta átadni a váltóbotot a zárófutó Mag Viktóriának.

Az előző napon az idei második felnőtt országos egyéni bajnoki címét is bezsebelt tarjáni tájfutó, nagy iramban kezdett, gyorsan utolérte a pécsi, illetve az egri egységek futóit. Ezt követően a táv felénél alaposan megközelítette, majd meg is előzte a Tabáni Spartacus II. versenyzőjét, Németh Lucát. Ekkor ez azt jelentette, ha Mag Viktória a táv zárószakaszában nem követ el komolyabb tájékozódási hibát, akkor a salgótarjániak a két fővárosi egység közé ékelődve az országos rövidtávú bajnokság második helyén végezhetnek.

A válogatottkeret élversenyzője nem hibázott, sőt a táv végén a már bajnoki címet szerzett Tabáni Spartacus I. csapatának előnyéből is jócskán lefaragva a nógrádiak erőteljes buzdítása közepette, biztos második helyezettként, az utolsó métereket már csapattársai kíséretében tette meg.

A Salgótarjáni Dornyay csapatsikerében a férfifutók mellett, elsősorban a Mag ikrek teljesítménye emelkedett ki, hisz az első futampályán Fruzsina futamgyőztesként végzett, Viktória pedig zárófutóként a második legjobb egyéni futamidőt abszolválta.

A végső bajnoki helyezések sorsát eldöntő zárófutam kiemelt érdekessége volt, hogy a rövidtáv ellenére ketten – Mag Viktória és a veszprémi Máramaros Rita – jelentős időkülönbséggel (-3 perccel) tudták megelőzni futamtársaikat.

A tarjáni felnőtt bajnoki ezüstérem mellett a szenioroknál a balassagyarmati Kovács Gábor, Jakubecz Andrea, Kovács Péter alkotta trió, korosztályában az előkelő ötödik helyen zárt.

A sportági viadalon a csapatváltókból kiszorult versenyzők számára a szervezők egy rövidtávú egyéni nyílt versenyt is lebonyolítottak, amely a fiatal salgótarjáni Molnár István sikerét hozta.

Rövidtávú Országos Csapatváltó bajnokság, eredmények

V14A Serdülők (37 csapat): 1. Alba Regia Atlétikai Klub, Székesfehérvár 63:16 perc... 20. Salgótarjáni Dornyay SE (egyéni abszolút futamhelyezések: Korponai Jázmin 13. Kadlót Ákos 14. Ozsvárt Enikő 23. Balla Edina 30.) 93:23.

V21A Felnőttek (36): 1.Tabáni Spartacus SKE I. 73:12 2.Salgótarjáni Dornyay SE (Mag Fruzsina 1. Fehérvári Dániel 13. Gösswein Csaba 7. Mag Viktória 16:25 2.) 74:07 3. Tabáni Spartacus SKE II. 75:36 13. Salgótarjáni Dornyay SE II. 88:39 (Nagy Szilvia 24. Maier Bendegúz 14. Stork Mihály 13. Boros Anna 20.) 88:39 20.Balassagyarmati BBKSE (Kovács Borbála 33. Kovács László 27. Kovács Sebestyén 23. Kordics Edit 28.) 111:45.

V105A/Szeniorok(20): 1. Silvanus Sportegyesület, Bp. 50:27 perc 11. Salgótarjáni Dornyay SE (Berecz Gábor 9. Décsey Emőke 10. Szikszai Szabolcs 16.) 61:55.

V135A (46): 1. KFKI SE Bpest 55:13 31. Salgótarjáni Dornyay SE (Molnár István id. 24. Nagy Ákosné 9. Verebélyi Tibor 43.) 75:04.

V165A (30): 1. MAFC Budapest 49:53 5. Balassagyarmati BBKSE (Kovács Gábor 8. Jakubecz Andrea 8. Kovács Péter 3.) 54:34.

Egyéni rövidtávú verseny

Nyílt kategória (84 induló): 1. Molnár István 11:18perc 4. Marosszéky Péter 11:43 10. Verebélyi Attila 12:52 11. Alb Zalán 12:56 16.Kovács Zoltán Balassagyarmati BBKSE 13:36 49.Szikszai Boglárka 19:59.

Az egyesület nélkül felsoroltak a Salgótarjáni Dornyay versenyzői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában