Labdarúgás

2023.08.07. 15:01

Nem termett babér a nógrádi csapatoknak a MOL Magyar Kupa első fordulójában

Egyik vármegyei alakulatunknak sem volt reális esélye a továbbjutásra, sőt az országos főtábla két legsúlyosabb vereségét is a Mátraterenye és a Berkenye jegyezte.

Nool.hu

Nem tudta hozni tavaszi formáját a Silver Tüzép Karancslapujtő (fehérben) együttese

Fotó: nograDex

Szombaton négy, míg vasárnap egy Nógrád vármegyei gárda lépett pályára a MOL Magyar Kupa első fordulójában. Előzetesen csak a Karancslapujtő esetében játszhattunk el reálisan a továbbjutás gondolatával, azonban végül mind az öt csapatunk fájóan simán búcsúzott az első körben. Lássuk a részleteket!

MOL Magyar Kupa 1. forduló:
Berkenye SE – Sényő-Carnifex FC 2–11 (1–5)
Berkenye, 100 néző, vezette: Horváth T. (Ifj. Varga G., Majorné Nagy P.)
Berkenye SE: Maruszki – Gyenes, Less, Debre G., Földvári D. (Genzelman) – Rusvaym Rottek (Keresztes M.), Mravik, Sági (Schlenk) – Mátyás P., Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Sényő-Carnifex FC: Krizsanovszki – Szokol, Klepács, Erdei (Kapacina V.), Ur (Farkas M.) – Szopkó, Vámos M., Márton (Vámos G.), Sárosi – Kovács Á., Lizák (Kapacina K.). Vezetőedző: Fiumei Viktor.
Gl.: Fábri (3.), Mátyás P. (22.), ill. Kovács Á. (9., 14., 18., 50., 73.), Klepács (13.), Márton (30.), Vámos G. (52.), Kapacina K. (58., 80.), Szopkó (90.). Sárga lap: Mátyás P., ill. Erdei, Sárosi.
Rusvay Gergely: – Jól kezdtük a mérkőzést, egyből vezetést tudtunk szerezni. Ezt követőn aztán kijött az osztálykülönbség a két csapat között, sőt sebességben, gyorsaságban és játékban is teljesen felülmúlt minket az ellenfél, nincs mit szépíteni. Voltak lehetőségeink, amik sajnos kimaradtak, illetve sok olyan gól volt, amit óriási egyéni hiba előzött meg. Ezen a héten tudtunk csak összeállni, hiába kezdtük el az edzéseket három héttel ezelőtt. Kulcsemberek távoztak, akiket sajnos nem tudtunk pótolni. Tudtuk, hogy nem mi leszünk a meccs esélyesei, de azért ilyen különbségű vereségre nem számítottam. A játékosokat azonban nem tudom elmarasztalni, mert létszámban és edzettségi állapotban sem tartunk ott ahol az ellenfél. A Sényő masszív NB III.-as alakulat, ott is szerintem az első ötben lesznek majd a végén. Készülünk a bajnokságra, a Szécsény ellen szeretnénk javítani, remélem a srácoknak nem veszi el a kedvét ez a mérkőzés!
Fiumei Viktor: – Egy nagyon sportszerű és szimpatikus csapat ellen sikerült érvényre juttatnunk a papírformát. A minimális célt teljesítettük, hiszen továbbjutottunk, valamint szép gólokat szereztünk. Az első percekben egy kicsit bealudtunk, de egy jó kis kupamérkőzés keveredett belőle. Sok sikert kívánok az ellenfélnek a bajnokságban és köszönjük a vendéglátást!

Balassagyarmati VSE – Hajdúsámsoni TTISZE 0-4 (0-4)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 150 néző. Vezette: Török M. (Gergely M., Nagy F.)
Balassagyarmati VSE: Juhász (Brunda) – Berki, Soós-Valenta (Gerliczki), Bukta (Boda) – Csillik (Varga F.), Mátyás T., Molnár K., Filip, Jele – Sallói (Varga Cs.), Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Hajdúsámsoni TTISZE: Nagy P. – Galla, Nagy I., Szabó B., Vilmányi (Győri) – Halász (Mertin), Dénes, Bartha (Kiss J.), Szabó P. (Éles) – Kiss B. (Kiss L.), Borbás. Játékos-edző: Halász Zoltán.
Gl.: Bartha (1., 6., 43.), Szabó B. (21.). Sárga lap: Berki. Kiállítva: Géczy (74. – Balassagyarmati VSE).
Mátyás Zsolt: – Sajnos a két korai gól nagyon befolyásolta a mérkőzést, fiatal csapatunk tagjai erőnlétileg sem tudták felvenni a versenyt tapasztaltabb és idősebb vetélytársaikkal. Ennek ellenére mindenképpen hasznosnak ítélem a kilencven percet, a tizennyolc-tizenkilenc éves fiúknak sok-sok ilyen meccset kell játszaniuk, ez az előre lépés záloga.
Halász Zoltán: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mondhatom akár úgy is, hogy álomszerűen! Már a negyvenhatodik másodpercben gólt tudtunk szerezni, ami megadta az egész meccs alaphangját. Utána még az is könnyített a dolgunkon, hogy egy kapushibát követően a második találatunkat is megszereztük. Innentől lekerült a srácok válláról a teher, felszabadultan és magabiztosan futballoztunk. Már az első félidőben eldöntöttük a továbbjutást és nagyon örülök neki, hogy ilyen szép eredménnyel indították a szezont a srácok. Izgatottan várjuk a sorsolást és a második fordulót!

Lőrinci VSC – Bánk-Dalnoki Akadémia 6–1 (6–0)
Lőrinci, 200 néző. Vezette: Zimonyi P. (Czeglédi B., Bányay Cs.)
Lőrinci VSC: Áll – Oláh Á., Gál, Báti (Zöldi), Makszim (Tóth B.) – Tari (Kovács G.) - Hegedűs, Molnár, Ács, Bogdán (Czakó) - Simon (Nagy B.). Vezetőedző: Gulyka Zsolt.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Medveczki, Hajdu, Frey, Török (Sándor M.) – Kovács P. (Rieger) – Haffner, Kozma, Kiss K. (Farkas), Haronisz (Nemes-Kiss) – Járvás (Fogarasi). Vezetőedző: Tábori Ákos.
Gl.: Ács (5.), Hegedűs (18., 41.), Simon (42., 45.), Bogdán (44.), ill. Kiss K. (53.). Sárga lap: Makszim, Molnár E., ill. Kovács P.
Gulyka Zsolt: – Ez volt az első országos Magyar Kupa-mérkőzésünk, de hála istennek, a tervezettek szerint alakult. Mindjárt az elején felmentünk és sikerült gólt, gólokat lőnünk ellenfelünknek. Jó formán az első félidőben minden helyzetünket kihasználtuk. A második félidő már kicsit akadozóbb volt. Azt lehet látni, hogy szerencsére egy nagyon jó kapust igazoltunk a fiatal Áll Martin személyében. További sok sikert kívánok a sportszerű Bánknak!
Tábori Ákos:  – Nehéz mit mondani ezután a meccs után. Úgy látom, azért kettő nullig még ott voltak a lehetőségeink, tehát folyamatosan labdákat tudtunk szerezni a tengelyben. Támadásokat tudtunk vezetni. Négy a négyben, öt az ötben mentünk a kapura. Ezeket folyamatosan elhibáztuk. Kettő nullnál, ha esetleg még egy gólt találtunk volna, simán vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe. Hárommal kellett volna bejönni az öltözőbe, erre három perc alatt kaptunk hármat... Rendet kell rakni a fejekben, átgondolni egy-két dolgot. Megyünk tovább, a jövő héten bajnokságot kezdünk, úgyhogy ki kell jönnünk ebből egy hét alatt!

Maklár SE – Silver Tüzép Karancslapujtő 3–1 (1–0)
Maklár, 200 néző, vezette: Tomori P. (Fehér Á., Dienes T.)
Maklár SE: Tuza – Szeles (Noszek), Csomós, Besenyei, Koós – Bacsó (Hajdu), Mága, Molnár A., Sárosi – Vojtekovszki (Géczi), Baji (Godó G.). Megbízott edző: Csomós János.
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Tóth O., Sulcz, Oláh D. (Tóth P.), Szeles – Romhányi, Híves (Novák N.) – Rátóti (Laczkó), Kovács B., Gazdag – Katona B. (Pingiczer). Vezetőedző: Szabó Gábor.
Gl.: Vojtekovszki (42., 59.), Besenyei (53.), ill. Szeles (87.). Sárga lap: Mága, Vojtekovszki, Baji, ill. Romhányi, Sulcz, Vida, Tóth O.
Csomós János:  – Először is gratulálok a csapatomnak! Egy nagyon jó együttes ellen, akik igazolták jó hírüket és több NB-s játékost vonultattak fel, megérdemelten nyertünk. Teljes odaadással és szívvel játszottunk a kilencven perc alatt és ezek alapján magabiztosan jutottunk a következő körbe. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik biztosították a hét folyamán, hogy ilyen körülmények között tudjuk ellenfelünket fogadni. Gondolok itt a szertárosra, a pályamunkásokra és az összes dolgozóra, mert ez egy nagybetűs csapat. Külön köszönet jár Szabó Andrásnak, aki kijuttatta a csapatot az országos főtáblára és mi tovább tudtunk egyet még lépni. Bízom benne, hogy olyan ellenféllel találkozunk a következő körben, akivel partiban tudunk lenni. Ellenfelünknek további sok sikert kívánok a bajnokságra, bízom benne, hogy sikerül elérniük  céljaikat!
Szabó Gábor: – Az egész meccs nagyon hasonlított a felkészülés alatti mérkőzéseinkre. Hatalmas egyéni hibák, elképzelés nélküli futball… önbizalom nélkül nem lehet játszani ezt a játékot! Eddig amíg a játékosok labdabirtoklás során nem tudják kihozni magukból a maximumot, addig ebből sokkal több nem jön ki. Nagyon kevés helyzetünk volt, egyáltalán nem voltunk veszélyesek a kapura, azokból a szituációkból, amit gyakorlunk, semmit nem láttam viszont a pályán. A játékosok a pályára lépve teljesen elveszítik az önbizalmukat, mintha nem is azok az emberek jelennének meg, akikkel találkozok az edzésen. Amíg ezeken a dolgokon nem tudunk javítani, addig nem fogunk tudni egyről a kettőre lépni. Az akarati tényezővel most nem volt probléma, de játékban sokkal-sokkal többet kell letenni az asztalra. Gratulálok az ellenfélnek, az ő játékuk sokkal jobban érvényesült ezen a napon! Mi készülünk a bajnokságra, bízunk benne, hogy ott már teljesen más játékot tudunk mutatni.

Mátraterenye SE – Putnok FC 1–16 (1–5)
Mátraterenye, 100 néző, vezette: Nyekita B. (Végh M., Sudicky B.)
Mátraterenye SE: Suha (Handó) – Jónás Zs. (Nagy Noel), Hadusovszki (Berki A.), Kun (Orosz), Nagy Norbert (Szalai) – Pintér N., Zsákai, Bakos, Budai K. – Rácz M., Budai L. Vezetőedző: Dancsok Roland.
Putnok FC: Pápai – Mrva, Arday, Galacs, Juhos (Papp) – Sztankó (Bökönyi), Pócsik (Dobrovolszki), Tordai, Komári (Bodnár) – Boros (Vattay), Bakos Zs. Vezetőedző: Szala Ákos.
Gl.: Budai L. (28.), ill. Boros (1.), Komári (7.), Bakos Zs. (10., 35.), Arday (22.), Dobrovolszki (62., 67.), Bökönyi (64., 78., 81., 83., 89.), Bodnár (68., 80.), Galacs (73.), Vattay (77.). Sárga lap: Nagy Norbert, illetve Arday.
Dancsok Roland: – Úgy gondolom, hatvan percig edzőpartnerei tudtunk lenni ellenfelünknek. Ebben az időszakban meg voltam elégedve a fiúk hozzáállásával. További sok sikert kívánok a Putnoknak, nekünk pedig a bajnokságban kell minél jobb eredményt elérni!
Szala Ákos: – Nagy alázattal érkeztünk és megtiszteltük a hazai csapatot minden téren. Motiváltak voltunk és komolyan vettük ellenfelünket. Köszönjük a kedves vendéglátást és sok sikert kívánunk a bajnokságban a Mátraterenye csapatának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában