Labdarúgás

2023.08.30. 19:49

Nem sikerült borítania a papírformát az SBTC csapatának a Putnok ellen

Folytatódott az NB III. osztály idei megmérettetése, amely alkalmával ma délután az SBTC együttese a hibátlan mérleggel listavezető Putnok csapatának vendége volt az Észek-keleti csoport ötödik fordulójában.

Langa Attila

SBTC

Fotó: Langa Attila

Egy kiválóan előkészített pályán küzdhetett meg egymással a putnoki házigazda és a Salgótarjáni BTC együttese, az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjának ötödik fordulójának mérkőzésén ma délután, 17 óra 30 perctől.

A kezdő sípszót követően azonnal magához ragadta a játék irányítását a hazai együttes, de a jól záró salgótarjáni védelmet sokáig nem tudták feltörni. Az első játékrész felén túllépve egy védelem közt kapott labdával fordult be a putnoki "gólgyáros" Boros, aki magabiztosan lőtte a vendég kapuba a vezető találatot. A félidőhöz közeledve a vendégek is tudtak helyzetet kialakítani, amelyek komoly veszélyt nem jelentett a Putnok kapujára, majd egy labdaszerzést követően ismét a hazaiak vezettek gyors ellentámadást, amely végén a bal szélről középre ívelt labdára Juhos érkezett növelve a különbséget a szünet előtt.

A fordulás után kezdeményezőbben játszottak a salgótarjániak, de komoly lehetőséget ekkor sem tudtak kialakítani. A tíz percnyi kiegyenlített játékot követően, ismét a kapujához szögezte ellenfelét a Putnok, de újabb találatot főképp Nyirati bravúrjainak, valamint a vendég védők önfeláldozó mentéseinek köszönhetően, a második játékrész közepéig nem tudtak elérni. Az SBTC szerkezetet váltott, amelynek köszönhetően ismét veszélyesebben játszottak, de ismét egy labdaszerzésből indított gyors támadás végén, a listavezető megszerezte harmadik gólját. A hajrában még volt lehetősége a szépítésre a Stécenek, de ekkor  Mészáros bravúrral hárított.

Percekkel a lefújás előtt egy baloldalról középre ívelt labdára ismét Boros érkezett a legjobban, és a kapuba fejelt, majd a ráadásban ismét ő bólintott, amely találataival kialakította a végeredményt.  

Összességében a nagyon kreatív, kombinatív és gyors játékot játszó Putnok együttese, megérdemelten tartotta meg a hibátlan mérlegét.

 

NB III. osztály, Észak-keleti csoport, 5. forduló:

Putnok FC - Salgótarjáni BTC 5–0 (2–0)

Putnok, 220 néző.

Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Dr. Gavalla-Kulcsár J.)

Putnok: Mészáros – Nemes, Arady (Mrva, 46.), Juhos (Sztankó, 70.), Vattay (Papp, 64.) – Dobrovolszki, Galacs (Tordai, 64.), Lőrincz, Komári (Benkő, 64.) – Pócsik, Boros. Vezetőedző: Szala Ákos.

SBTC: Nyirati - Molnár, Sulyok (Horváth, 69.), Kálmán, Csuka, Nagy – Tarlósi P. (Palkovics, 64.), Petrecsko, Csáki (Klajban, 46.), Bajor (Bogdán, 46.) – Tarlósi M. (Csifó, 64.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gl.: Boros (29., 73., 88., 92.), Juhos (39.). Sárga lap: Nagy.

Szala Ákos: – Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen a labda kilencven százalékban nálunk volt. Türelemre intettem a játékosaimat, hiszen biztos voltam benne, hogy a Salgótarján elsősorban védekezni fog a mérkőzésen. Idővel megjöttek a góljaink, így magabiztos lett a siker.

Sebestyén Szilárd: – A mai mérkőzésen osztálykülönbség volt a két csapat között, sajnos nem is egy. Minden csapatrészben jobbak voltak, valamint technikailag és taktikailag is fölénk nőttek. Ilyen arányban is megérdemeltet nyertek.

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában