Helyi sport

2023.08.02. 20:00

Küzdelmes mérkőzésen tartott itthon egy pontot a Salgótarjáni BTC együttese

A második forduló mérkőzéseivel folytatódott ma délután az NB III. osztály idei megmérettetése, amely alkalmával az SBTC együttese a Sényő-Carnifex FC csapatát látta vendégül a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban.

Langa Attila

Ezúttal már győzne otthon az SBTC (fehérben) együttese

Forrás: SBTC | Archív fotó

Fotó: Szabó Dániel

Egy kiválóan előkészített pályán küzdhetett meg egymással a Salgótarjáni BTC és a Sényő-Carnifex FC együttese, az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjának második fordulójában ma délután 17.30 órás kezdéssel.

A kezdő sípszót követően a vendég csapat ragadta magához a kezdeményezést, és mezőnyben kreatívabban játszottak. Komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott egy sarokrúgás, majd egy indítást követően, de ezek kihasználatlanok maradtak, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után a salgótarjániak is kezdeményezőbben kezdek el játszani, és a veszélyesebb lehetőségeik is nekik voltak. A játékrész közepéhez közeledve a csereként szünetben pályára küldött Boros kapott jó indítást a jobb szélen, majd az erősen középre lőtt labdáját a kapus az érkező szintén a félidőben beálló Tarlósi Milánhoz ütötte, aki besodorta a vezető találatot. 

Ezt követően a vendégek nagy erőket mozgósítottak, majd a 66. percben Ur 23 méteres, védhetetlen bombájával sikerült egyenlíteniük.

A mérkőzés hajrájában nagy küzdelem volt a pályán, és érezhetően a hazaiak tettek többet a győzelemért, több kihasználatlan helyzetük is volt, de a meccslabdát a vendégek hagyták ki két perccel a vége előtt, így egy-egy pontot szereztek a csapatok.

A Stécé (fehér mezben) játékosai ismét nagyot küzdöttek
A Stécé (fehér mezben) játékosai ismét nagyot küzdöttek
Fotó: Szabó Dániel

NB III. osztály, Észak-keleti csoport, 2. forduló:

Salgótarjáni BTC – Sényő-Carnifex FC 1–1 (0–0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 450 néző. Vezette: Muhari G. (Kulcsár D., Végh M.)

SBTC: Nyirati – Bakos, Sulyok (Klajban, 75.), Csuka, Molnár – Kálmán – Tarlósi P., Horváth (Petrecsko, 88.), Nagy, Bajor (Boros, 46.) – Csifó (Tarlósi M., 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sényő: Szondi – Klepács, Vámos, Farkas, Szokol – Ur, Lizák (Schmidt, 72.), Sárosi (Erdei, 64.), Márton – Kapacina V. (Szopkó, 88.), Kapacina K. Vezetőedző: Fiumei Viktor.

Gl.: Tarlósi M. (61.), ill. Ur (66.). Sárga lap: Bakos, ill, Kapacina V., Klepács.

Sebestyén Szilárd: – Voltak játékosok, akiken érezhető volt a fáradság,  és kiütközött az előző nagy iramú mérkőzésünk. Az akarattal és elszántsággal ma sem volt probléma, és több helyzetet is dolgoztunk ki az ellenfelünknél, amelyek közül egyet sikerült értékesíteni, majd egy kommunikációs hiba következtében a Sényő kiegyenlített. Úgy érzem, hogy az egy ponttal is elégedettek lehetünk..

Fiumei Viktor: – Az előző mérkőzésünk és az utazás rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Az első félidő még kiegyenlitettebb volt, de a másodikban fogyott az erőnk. A hazaiak megszerezték a vezetést, amelyet sikerült gyorsan egalizálnunk, majd a végén még el is dönthettük volna a mérkőzést de nem sikerült, így be kell érnünk az egy ponttal.

További eredmények: Újpest II. – Kisvárda II. 0–1, Hatvan – DEAC 2–1, Karcag – Tiszafüred 4–1, DVSC II. – Putnok 0–4, Cigánd – Eger 4–0, Gyöngyös – REAC 1–2, Tiszaújváros – DVTK II. 2–0.

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában