Labdarúgás

2023.08.04. 09:13

A hétvégén rendezik a MOL Magyar Kupa 1. fordulóját – lássuk a párharcokat!

Öt csapatunk is érdekelt lesz az országos főtáblán.

Stefán Antal Krisztián

A Karancslapujtőnek (pirosban) lehet a legnagyobb esélye a továbbjutásra.

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Vendel Lajos

Hétvégén kezdetét veszi a MOL Magyar Kupa idei kiírása. Vármegyénk együttesei közül a Balassagyarmati és a Bánk alanyi jogon kvalifikálta magát a főtáblára (hiszen tavaly még a harmadosztályban szerepeltek), míg a a Karancslapujtő, a Mátraterenye és a Berkenye a Megyei Kupa eredményei miatt jutottak ki az országos főtáblára. Lássuk milyen mérkőzéseken lépnek pályára a csapataink!

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:
 

Berkenye SE – Sényő-Carnifex FC


Berkenye, szombat, 16 óra.


A sorsolás, a felkészülési mérkőzések és az átigazolások alapján nem vár könnyű összecsapás Rusvay Gergely legénységére. A berkenyeiek három meghatározó játékosukat is elvesztették a nyáron (Flamich Gergely és Balga Balázs Érsekvadkertre, míg Keresztes Gábor Dejtárra távozott), akiket nem igazán tudtak pótolni a télen. A gyakorlómeccseken sem termett sok babér a házigazdáknak, így nem a legjobb előjelekkel készülhetnek erre a párharcra. A Sényő együttese az NB III. Észak-Keleti csoportjában szerepel, az edzőmeccseken ők sem brillíroztak, ám a bajnokságot egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdték, utóbbit éppen a hét közepén az SBTC ellen érték el a Szojka Ferenc Stadionban. Lizák Bencéék ezúttal egyértelmű esélyesként térhetnek vissza Nógrádba szombat délután.

 

Balassagyarmati VSE – Hajdúsámsoni TTISZE


Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, szombat, 16.30 óra.


A nyár folyamán a teljesen új együttes formálódott Balassagyarmaton, ahol leginkább a korábbi saját nevelésű játékosokra, illetve környékbeli fiatalokra építenek. Mátyás Zsolt csapata jó eredményeket ért el a nyár folyamán, de a vezetőedző szerint játékban még nem tartanak ott, ahol szeretnének. A mostani rivális az előző Hajdú-Bihar vármegyei I. osztály 6. helyezettje, akik azonban a kupában az elődöntőig meneteltek, így kivívták a jogot a főtáblás indulásra. A vendégekre jellemző, hogy nagyon sok gól szereznek, de sokat is kapnak, így biztosan egy gólgazdag összecsapásra lesz kilátás, ahol inkább a látogatók számítanak majd favoritnak, de bármi megtörténhet.

 

Maklár SE – Silver Tüzép Karancslapujtő


Maklár, szombat, 16.30 óra.


Szombat délután a szomszéd vármegyébe utazik a Silver Tüzép Karancslapujtő gárdája. Szabó Gábor együttese két komoly pofont szerzett az elmúlt hetekben az Építők ellen, mindkétszer hat gólt kapva. A gárdánál ennek fényében úgy döntöttek, hogy teljes erővel a Magyar Kupa meccsre koncentrálnak és szeretnék kiköszörülni a csorbát. A házigazdák az előző kiírásban nyolcadikként zártak a hevesi megye egyben, viszont a kupában döntőig jutottak, ahol majd a Lőrincivel fognak összecsapni. Egy kifejezetten izgalmas és szoros kupacsata vár majd ránk, ahol reményeink szerint karancslapujtői továbbjutásnak örülhetünk majd a lefújás után.

 

Lőrinci VSC – Bánk-Dalnoki Akadémia


Lőrinci, szombat, 16.30 óra.


Szintén Heves vármegyébe hivatalos a Bánk-Dalnoki Akadémia alakulata. A bánkiak az előző szezonban simán búcsúztak az NB III.-tól, de a harmadosztályú tagságuk miatt automatikusan főtáblára jutottak. Az edzői stábban nem történt változás a tavasz vége óta, valamint a csapat gerince is egyben maradt, a távozók helyét pedig fiatalok foglalták el. A vendéglátók az előző idényben bronzérmesként zártak a vérmegyei I. osztályban, de alaposan lemaradtak a végül bajnokságot nyerő Gyöngyösi AK, illetve a Füzesabony mögött. A kupában azonban kárpótolták magukat és döntőbe jutottak, amit azonban még nem játszottak le. Ebben a párosításban is szoros csatára van kilátás, ahol szintén van reális esélye a nógrádi továbbjutásnak.

 

Mátraterenye SE – Putnok FC


Mátraterenye, vasárnap, 16.30 óra.


A legnehezebb feladat egyértelműen a Mátraterenye együttesére vár, hiszen az NB III.-ban a bajnoki címért küzdő Putnok látogat majd hozzájuk. A megye kettőbe visszacsúszó terenyeiek keretében teljes átalakulás történt a nyáron, szinte mindenki távozott a csapattól, míg helyére új, jellemzően alacsonyabb osztályban szereplő játékosok érkeztek. Ezzel szemben a putnokiak, akik tavaly ezüstérmet nyertek az NB III-ban, alaposan beerősítettek a nyáron és egyértelmű céljuk, hogy feljussanak jövőre a másodosztályba. Ezt két sima győzelemmel nyomatékosították az idei bajnoki kiírásban, hiszen előbb az Egert három, míg a DVSC tartalékcsapatát négy góllal múlták felül. Ennek fényében valószínűleg nem sok babér terem az MTSE számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában