Világbajnokság

2023.07.10. 17:20

Többen már Maconkán is remekeltek a világbajnok magyar horgászok közül

Szenzációs magyar sikert ért el a válogatott Szerbiában, a Feeder Horgász Világbajnokságon. A hazai csapat hatalmas küzdelemben újra megszerezte a világbajnoki címet, amivel a magyar horgászsport megerősítette a második helyét a feeder horgászat világranglistáján. A pecások közül többen remekeltek már Maconkán is.

Veres Edina

2019 után újra világbajnoki címet nyert a magyar válogatott

Forrás: Beküldött fotó

Büszkén emelték kezeiket – és a győzelemért járó kupát – a magasba a dobogó legfelső fokán a magyar csapat tagjai a XII. Feeder Horgász Világbajnokság eredményhirdetésén. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a szerbiai Bela Crkva – Fehértemplom – település melletti Kajtasovo-csatornán július 8–9. között megrendezett világversenyen ezúttal 27 nemzet mérettette meg magát. Mint írták, a világranglista második helyén álló magyar nemzeti válogatott a bravúros második napi horgászatának is köszönhetően, hatalmas küzdelemben újra megszerezte a világbajnoki címet.

– A magyar csapat 32 ponttal lett ismét világbajnok, a második helyen Hollandia csapata végzett 36 ponttal, míg a bronzérem 38 ponttal az angol válogatott tagjainak nyakába került – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy e szakágban négy évvel ezelőtt Dél-Afrikában, a világjátékokon nyertük az első aranyat. A Covid-19 járvány két év kényszerű kihagyást hozott magával, végül tavaly egy belgiumi bronzérem következett. Az idei magyar válogatott tagjai név szerint: Szénási Béla szövetségi kapitány; Kocsis László másodkapitány; Bakó Péter, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Bence és Walter Tamás versenyzők; Balog Áron, Barna Szilárd, Borda Zsolt, Simon Zoltán, illetve Varsányi Miklós segítők; valamint Polyák Csaba csapatvezető.

– A nemzeti válogatott erejét és stabilitását jól mutatja, hogy a versenyzők közül Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, illetve a magyar horgászsport egyik legendája, Walter Tamás a legutóbbi világbajnoki címnek is a részese volt. Egyéniben idén a belga Frederick Wouters diadalmaskodott 2 ponttal, második helyen végzett a lett Krisjanis Lisovskis szintén 2 ponttal, míg a bronzérmes német Felix Scheuermann 3 ponttal zárta a versenyt – fejtett ki a MOHOSZ, hozzátéve: a magyar válogatott tagjai közül Bakó Péter az ötödik lett 3 ponttal, Erdei Attila 4 ponttal a nyolcadik helyen zárta a versenyt, Sivák Mátyás pedig a kilencedik helyet szerezte meg 5 ponttal.

Megerősítették a helyüket

Az ünnepélyes eredményhirdetésen José Vicente, Jan Van Schendel és Dragan Boskovic, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség (FIPSed) technikai bizottságának tagjai adták át a díjakat a versenyzőknek. A tájékoztatása végén – a támogatóknak, illetve az önkéntes segítőknek és munkatársak szóló köszönetnyilvánítás, valamint a gratulációk mellett – a MOHOSZ kiemelte: külön öröm, hogy ezzel az emlékezetes eredménnyel a magyar horgászsport megerősítette a második helyét a feeder horgászat világranglistáján.

Az idei magyar válogatott tagjai között akadhatnak ismerős nevek a nógrádi horgászrajongók számára. Két éve, 2021-ben ugyanis az első Free Style Method Feeder Világbajnokságon, amelynek a Maconkai-víztározó adott otthont – és amelyről a Nool.hu is beszámolt – a jelenlegi csapatból többen is dobogó legfelső fokára állhattak. Így például – szintén – csapatkapitányként Polyák Csaba, versenyzőként pedig Sipos Gábor, Szabó Bence és Bakó Péter nyakába is aranyérem került két évvel ezelőtt. Ez utóbbi két feeder horgász emellett egyéniben is kiemelkedő sikert ért el akkor, hiszen Szabó Bence második, míg Bakó Péter első helyezést ért el Maconkán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában