Sport

2023.07.14. 17:28

Teljes gázzal előre! – a nehézségek ellenére sem hátrál meg a szécsényi ralis

A HUMDA Országos Rally Bajnokság (ORB) 2023-as szezonja a Székesfehérvár Rally-val kezdődött, amelyen Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt a harmadik helyen értek célba. A jó kezdést követően azonban nem voltak túl szerencsések. Jelenleg a 9. helyet foglalják el a bajnokságban, így már igencsak távol kerültek a bajnoki címtől.

Lászlók Judit

Velenczei Ádám szerint előnyükre válhat, hogy nyomás nélkül versenyezhetnek

Forrás: Nool

Velenczei Ádám portálunk érdeklődésére elmondta, a Mecsek Rally-n egy teljesen új felállásban indultak. Az előző csapattal négy évig dolgoztak együtt, ami hosszú idő, ezért úgy vélték, mindannyiuknak jót tesz a váltás. A munkát pedig egy profi cseh csapattal folytatják, amely rendszeres résztvevője az Európa-bajnokságnak, illetve a világbajnokságnak. 

– A Mecsek Rallye-nak a legújabb Škodával vágtunk neki. Bár nem tudtunk sokat tesztelni, de levezetett 30 kilométer során nagyon pozitív benyomást tett ránk az autó. Természetesen egy autó- és csapatváltás sosem könnyű, viszont ennek ellenére jó döntésnek bizonyult, amit az időeredmények is igazoltak – mondta Velenczei Ádám, hozzátéve: – Jól indult a verseny, hiszen a három gyorsasági szakaszból kettőt megnyertünk. Így joggal éreztük azt, hogy van még az autóban potenciál és tudunk hova fejlődni. Sajnos az első napon a rossz időjárás miatt törölték a második kört, azonban az első helyen folytathattuk a versenyt, aminek nagyon örültünk. A második napon az első helyen haladva vétettünk egy hibát: 170 km/h sebességnél lecsúsztunk a pályáról. Rosszul mértem fel a helyzetet, talán túlmelegedett a gumi, és nem fordult el a terveim szerint. Sajnálatos módon volt egy kisebb oszlop előttünk, ami miatt befordultunk az árokba. Bár nem lett nagy gond, de a versenyt nem folytathattuk.

Előnyükre is válhat a helyzet

A versenyzőpáros számára, az utóbbi két futam tekintetében elmondható, hogy távolabb kerültek a bajnoki címtől, ezért más célokat kell most kitűzniük. Ugyanakkor előnyükre válhat, hogy nyomás nélkül versenyezhetnek. 

– A következő versenyeken szeretnénk minél jobb eredményeket elérni. Továbbra is cél a dobogó és a futamgyőzelem, ezért a versenyeken igyekszünk majd nagyobb kockázatot vállalni, taktikázni, ami a bajnokság szempontjából talán előnyösebb lehet számunkra. Emellett bízom abban, hogy nyomás nélkül versenyezve jönnek majd az eredmények – fogalmazott a versenyző, aki végül kitért az ORB következő állomására, a Veszprém Rally-ra is. 

– Az augusztusi veszprémi futam murvás felületen zajlik majd. A csapat tapasztalata szerint az új autó murvás felületen jobban működik, mint az aszfalton. Remélem, hogy ott is fel tudjuk majd venni a versenyt a mezőnnyel – hangsúlyozta Velenczei Ádám, aki szerint az is hasznukra válhat, hogy a verseny előtt lehetőségük lesz mintegy száz kilométert tesztelni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában