Judo

2023.07.31. 12:28

Öt országból érkeztek sportolók a salgótarjáni edzőtáborba

Háromszázan vesznek részt az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezett salgótarjáni Nemzetközi Utánpótlás Judo Edzőtáborban, amelynek idén is a Városi Sportcsarnok adott otthont.

Langa Attila

Több országból is érkeztek csapatok és egyénileg is sportemberek, hogy részt vehessenek a már nagy hagyományokkal bíró salgótarjáni edzőtáborban, amely alkalmával főként a küzdelem van előtérbe helyezve.

A tábor szokás szerint hétfőtől péntekig tart – sokan már vasárnap érkeztek –, amely alkalmával naponta három edzést tartanak. A reggeli előtt közös futással hangolódnak a fiatalok, majd délelőtt és délután egy-egy edzésen vesznek részt.

A küzdelem kerül előtérbe idén is a salgótarjáni edzőtáborban
A küzdelem kerül előtérbe idén is a salgótarjáni edzőtáborban
Fotó: Langa Attila

Megyeri László, a Görbeország DSE elnöke és egyben mindenese, továbbá a rendezvény főszervezője elmondta: – Fantasztikus érzés, mikor ennyi fiatalt látunk sportolni egy helyen, még akkor is, ha idén is sok a külföldi. Érezhetően kedves mindenki számára, hogy ez egy kimondottan küzdelmi edzőtábor, ahol kis bemelegítés és nyújtást követően, a küzdelemre van kihegyezve minden tréning. Külön szeretném megköszönni Hajtós Bertalan barátomnak a segítségét, aki már 2005-től aktív résztvevője a rendezvénynek, valamint hosszú évek óta a táborvezetői feladatokat is ellátja.

Megyeri László, az edzőtábor főszervezője
Megyeri László, az edzőtábor főszervezője 
Fotó: Langa Attila

A rendezvény egy jó lehetőség a fejlődésre mindenkinek, valamint pluszmotiváció lehet, ha külföldi ellenfelekkel is megmérettethetik magukat a fiatalok. Jó felkészülést nyújt olyan versenyző számára is, aki indulni fog a nemzetközi versenyeken, de az esélyegyenlőség jegyében nagy örömünkre évről évre látássérült és hallássérült sportember is részt vesz a táborunkban, de más fogyatékkal élők is rendszeresen aktív résztvevői a tréningeknek. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni, aki segítette valamilyen formában a szervezést.

A tatamin – ezer négyzetméternyi szivacs lett lerakva – zajló edzés közben, megkérdeztük a táborvezetőt, hogy mióta járnak a rendezvényre, és milyen érzésekkel térnek majd haza.

– Jómagam már tizennyolc esztendeje járok a táborba, és az elmúlt években elvállaltam a táborvezetői feladatokat. Nagyon szívesen jövünk ide Salgótarjánba minden alkalommal, hiszen gyönyörű a környék, friss a levegő és sok jó edzőpartner van, ami így minden igényt kielégít, amely kell az egyesületem fiatal sportolóinak a fejlődéséhez – mondta korábban Hajtós Bertalan olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó, edző, aki a táborvezető.

Idén is több korosztály képviselteti magát a rendezvényen
Idén is több korosztály képviselteti magát a rendezvényen
Fotó: Langa Attila

A főszervező nagy örömmel tapasztalja, hogy a sportemberek évről évre szívesen járnak vissza a salgótarjáni edzőtáborba, és ahogy korábban már említettük, egyre több a külföldi egyesület és egyéni sportoló. Bízik benne, hogy jövőre ismét sikerül majd megszervezni a nemzetközi rendezvényt.

A táborról videós összeállítást is láthatnak majd az olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában