Labdarúgás

2023.07.03. 09:00

„Nem zártuk rosszul az évet, de még ettől is több lehetett volna benne”

A megyei I. osztályban harmadikként záró, valamint a Megyei Kupát megnyerő Silver Tüzép-Karancslapujtő játékos-edzőjével, Romhányi Tamással beszélgettünk.

S.A.

Romhányi Tamás irányításával sikeres szezont zártak Karancslapujtőn

Fotó: nograDex

– Bronzérem a bajnokságban és kupagyőzelem. Az előzetes célkitűzések alapján elégedetten tekint vissza a szezonra?
– A bajnokság megnyerését és az országos táblára való kijutást céloztuk meg amikor belevágtunk a tavalyi évnek. Azt gondolom, az ősszel buktuk el a kitűzött bajnoki célt. Ott két nem várt döntetlen is becsúszott és a mohorai vereség is elkerülhető lett volna. A kupában jól szerepeltünk és az mellett, hogy újra kijutottunk a főtáblára, még az elsőnek járó serleget is behúztuk. Nem zártuk rosszul az évet, de még ettől is több lehetett volna benne.

– Tavasszal tizenhárom győzelem mellett csupán egyszer kapott ki az együttes. Mi volt a siker receptje?
– A téli igazolásaink jól sikerültek. Katona Bence és Szeles Patrik támadásban minőségi erősítést jelentettek. Vida pedig a kapuban hozott remek teljesítményt. Jól is indítottuk a tavaszt, de az SBTC meccs után szerkezetet is váltottunk, utána indult be igazán a csapat.

– Az SBTC elleni meccs első félideje nem úgy sikerült, ahogy eltervezték. Mi hiányzott ezen a találkozón?
– Sajnos az a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Sok dolog volt, ami hátráltatott minket, de nem akarok panaszkodni és bármit is megmagyarázni. A két gyors gól megtört minket és utána mire feleszméltünk már elment a hajó. Azon a meccsen jobbak voltak a Salgótarján fiataljai. Szép győzelmet arattak! Gratulálok nekik ahhoz is és az osztály váltáshoz is, megérdemelték!

– Szembetűnő, hogy a szezon második felében több, mint kétszer annyi gólt rúgtak, mint az ősszel. Minek köszönhető ez a javulás?
– Ahogy már említettem, két remek támadó játékos érkezett hozzánk a télen, az amúgy is nagyon gólerős Pál Gergő mellé. Miután játékrendszert váltottunk és egy két játékost más poszton szerepeltettünk, rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani és ezekből szép számmal jöttek gólok is. Két csatárral támadtunk, ráadásul nem is akármilyenekkel. Katona és Pál jól kiegészítették egymást és nagy nyomást helyeztek a védelmekre.

Katona Bence és Pál Gergő ellenállhatatlan volt a tavasszal
Katona Bence és Pál Gergő ellenállhatatlan volt a tavasszal
Fotó: nograDex

– Magabiztos játékkal és meggyőző fölénnyel hódították el a Megyei Kupát. Milyen helyet foglal el ez a serleg a csapat, illetve a klub életében?
– Nagy örömmel tölt el a kupaszereplésünk! Igazán jó csapatokat sikerült két vállra fektetnünk, és ahogy mondod, magabiztos játékkal. Az egész csapat, az egyesület és a falu is boldog volt, hogy elhódítottuk a serleget.

Magabiztosan nyerte meg a kupadöntőt a pirosban játszó Silver Tüzép-Karancslapujtő
Magabiztosan nyerte meg a kupadöntőt a pirosban játszó Silver Tüzép-Karancslapujtő
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: NOOL | Archív fotó

– Mikor kezdik a felkészülést a következő idényre és mi lehet a cél a következő bajnokságban, illetve a Magyar Kupában?
– Július 3-án kezdjük a felkészülést. Heti 3 edzéssel és 4 edzőmérkőzéssel készülünk a következő szezonra. Nem lehet más a célunk most sem, mint legutóbb. Erős a keretünk és most már az összeszokottság is megvan. Egy jó felkészüléssel meglehet a hőn áhított első a hely a bajnokságban. A Magyar kupában eddig minden évben sikerült túljutni az első körön, sőt két éve még tovább is. Most is szeretnénk minél tovább menni és egy NB I.-es vagy NB II.-es csapatot Karancslapujtőre hozni.

– Várható valamilyen játékosmozgás a keretben?
– Lesz mozgás a keretben, ha nem is nagy, sőt a szakmai stábban is, de erről később várható csak bejelentés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában