Labdarúgás

2023.07.04. 17:23

Minden meccsen a maximumra törekszik a Mohora támadója

A megyei I. osztály gólkirályát, Szita Bencét kérdeztük múltról, jelenről és a jövőről.

S.A.

Szita Bence 35 találattal végzett a góllövőlista élén.

Forrás: Beküldött fotó

– Ismét nagyszerű szezont zárt egyéni és csapatszinten is, sőt még túl is szárnyalta a tavalyi gólmennyiséget. Mi a titka, hogy ennyire eredményes tud lenni évről évre?
– Igen, nagyon örülök, hogy ismét sikerült megnyernem a gólkirályi címet, amihez a csapat is hozzájárult, és az még egy plusz öröm számomra, hogy több szerzett góllal, mint tavaly! Minden meccsen próbálom a maximumot nyújtani és akkor úgy gondolom, a végén az eredmény is meg fog mutatkozni. Szerencsére ez most is így alakult!

– Van olyan meccs a szezonból, amire különösen szívesen emlékszik vissza?
– Külön nem emelnék ki mérkőzést. Az összes meccs fontos volt a bajnokságba, nagyon szoros volt végig a tabella, és úgy vélem, jó eredménnyel zártuk a bajnokságot.

– Az előző idényhez hasonlóan idén is ezüstérmet szereztek a bajnokságban. Mi az ami ennyire jól működik Mohorán?
– Mint csapat, nagyon egyben vagyunk, mindenki szeret mindenkit, nincs széthúzás, egymás szidalmazása és hasonló dolgok. Szerintem ezen a szinten ez nagyon sokat számít, és persze mindenki hozzáteszi a tudása legjavát. Ez kellett ahhoz, hogy ilyen eredményesek tudjunk lenni és zsinórban másodszor szerezzük meg az ezüstérmet!

Szita Bence (balra pirosban) egymás után másodszor bizonyult a legjobb mesterlövésznek a megye egyben.
Szita Bence (balra pirosban) egymás után másodszor bizonyult a legjobb mesterlövésznek a megye egyben.
Fotó: Illés Győző / Forrás: Beküldött archív fotó

– A kupában kiejtették az SBTC-t, de egy hajszállal lemaradtak a Magyar Kupa főtábláról. Mennyire viselte ez meg a csapatot?
– A kupa az mindig egy lehetőség a kisebb csapatoknak, és ezt nekünk sikerült is kihasználni, egy jó SBTC-t tudtunk búcsúztatni, ami nagy öröm volt számunkra. A főtáblára való kijutás valóban egy hajszálon ment el, amit nagyon, de nagyon bánunk, mert egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, koncentrációval, úgy gondolom sikerült volna behúzni. Kicsit meg is törte ez a csapatot, de a hátralévő meccsekre sikerült felállnunk, és próbáltuk feledtetni a győzelmekkel a kudarcot.

– Ilyen teljesítmény után sokan úgy vélik, hogy magasabb osztályban is bőven megállná a helyét. Tervezi még, hogy a pályafutását NB-s szinten folytatja valamikor?
– Szívesen játszanék, akár egy osztállyal feljebb is, nincs semmi kizárva! Dolgozok tovább keményen, és ha lesz egy jó lehetőségem, akkor miért ne!?

– Mik a céljai egyéni és csapatszinten a következő szezonra?
– Csatárként az egyéni célom az idén sem fog változni, a góllövőlistán minél előrébb végezni, és a csapatot legjobban segíteni. Csapatszinten pedig a tabella elején lévő csapatokkal versenyezni, a dobogó valamelyik helyéért csatázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában