Jegyzet

2023.07.22. 10:20

Fradi-kudarc: elszállt a nógrádi tippelő szerencséje is

Hegedűs Henrik kollégánk megosztott egy történetet a Fradi BL-kudarca után.

Hegedűs Henrik

Tamás barátomat szerdán este a balszerencse kísértette. Ő arról nevezetes, hogy egyáltalán nem ért a focihoz, ennek ellenére buzgón fogad a meccsekre. Nem figyeli az érintett csapatok teljesítményét, nem mustrálgatja a vetélytársak eredményességi mutatóit, mindössze egyetlen szempont érdekli, az odds, vagyis a fogadási arány. Ha a szorzó meghaladja a 10-es értéket, vagyis komoly nyereményösszeg ígérkezik, akkor teszi meg a tippjét. Annak idején sokan hüledeztünk, amikor a kocsmai találkozás alkalmával büszkén lobogtatta a szelvényt, hogy az Andorra-Magyarország meccsen hazai győzelmet vár, de azért nem kockáztatott, mindössze ezer forinttal játszott. Nemes egyszerűséggel bolondnak néztük, a balassagyarmati kórház hátsó fertályának épületébe szántuk, ahol a pszichiátriai osztály van. Másnap kaján mosollyal fogadott bennünket, bizony, mi voltunk a Hitetlen Tamások, ő bezzeg a győztes fölényével érkezett, de azért gáláns módon meghívta a társaságot egy-egy korsó sörre és kupicára.

Ezúttal szintén lutrira ment. A feröeri legények ferencvárosi szereplésére vendégsikert jósolt. El is ment a szemközti fogadóirodába, ismét csak egy ezressel, de úgy, hogy mindkét csapat rúg gólt. Harmincezer ütötte volna a markát. Mutatóujjunkat megint a halántékunkon csavargattuk, mondván ismét elment az esze, jómagam figyelmeztettem, előfordulhat, hogy elbuknak a zöld-fehérek, de hogy az északi vikingek nem szereznek két gólt az Üllői úton, azt biztosra veszem. A Ferencváros – Klaksvik mérkőzés tizedik percében már megcsörgettem Tamás telefonszámát. Nem értem el, jó fél óra múltán hívott vissza, de ekkor már 0-2 állt az eredményjelzőn, aztán az első félidő hajrájában megtörtént a kapitális kapusbaki.

A második játékrészben már nem a Fradinak szurkoltam, hanem Tamásnak.

 Ha már egyszer ilyen lelkesedéssel keresgette Fortuna istenasszony kegyeit, kifejezetten kívántam neki, hatalmas boldogsággal a szívében menjen az éjszakai műszakba dolgozni. Sajnos nem jött be a tipp. A magyar színekben futballozó legények ezúttal elpackázták a szerencséjét, így szomorúan szakította százfelé a nyeretlen szelvényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában