Kuriózum

2023.07.13. 06:55

Ez ám a ritkaság! – szellemharcsa akadt a horogra Maconkán

Hazai és nemzetközi szinten is igazi kuriózumot tudott kifogni Maconkán egy horgász.

Veres Edina

Godó György (balra) fehér harcsája hazai és nemzetközi szinten is igazi kuriózum

Forrás: Maconkai-víztározó és tórendszere Facebook oldal

Újabb páratlan ritkaságot sikerült partra emelnie egy horgásznak a maconkai horgásztó partján. A sikerről a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal számolt be. Mint írták, sok ritka halfaj, illetve különleges változat található meg Maconkán, így bármikor "csoda" történhet az ott horgászóval. A napokban éppen így alakult.

– Godó György fehér harcsája hazai és nemzetközi szinten is igazi kuriózum. A közel félórás, csónakból történő fárasztás után kifogott, wobblerre megéhező 24,62 kilogrammos, 140 centiméter hosszú és 74 centiméter körületű "szellemharcsa" vörös szem hiányában albínónak nem nevezhető. Ugyanakkor a szakirodalom alapján így is jóval 1:100 000 feletti az ismert esély egy ilyen színváltozat kialakulására – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy természetesen ez a hal is visszakerült élőhelyére. Ennek köszönhetően a Maconkán horgászók a jövőben is találkozhatnak vele, sőt szerencsés esetben az utódaival is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában