Autóversenyzés

2023.06.05. 17:13

A hétszeres bajnok vanyarci versenyző is nevezett a Hungaroringre

Tim Gábor és menedzsere úgy döntött, hogy leadja a nevezést a Clio Cup Europe idei harmadik versenyére, amit június 16-án, pénteken és június 18-án, vasárnap rendeznek meg a Hungaroringen.

NOOL

Tim Gábor már csak előre tekint

Forrás: Beküldött fotó

A költségvetésük ugyan még nem teljes, de a határidő lejár, és semmikép nem akarnak lemaradni a magyar fordulóról. A hétszeres bajnok vanyarci versenyző továbbra is a szurkolói segítségével tudja megmérettetni magát.

– Próbálunk mentalitást váltani, szükség van rá, mert túl sok volt a negatív üzenet tőlünk, holott az elmúlt időszakban három Clio Cup Europe versenyen is indulhattam az adományozóknak és a kampányhoz csatlakozó támogatóknak köszönhetően. Ugyan még nem állt össze a költségvetés a magyar versenyre, de hiszünk benne, hogy sikerülni fog, így leadtuk a nevezést, az autó bérleti díjának egy részét is eljuttattuk a csapathoz – jelentette be Tim Gábor.

A magyar versenyző, ahogy eddigi három megmérettetésén, most is a francia GM Sporttal áll rajthoz a bajnokság harmadik versenyén. Idén már megmérettette magát Monzában, de az a hétvége tragikusan záródott, hisz kilökték a pályáról és az autója jelentős károkat szenvedett.

– Pozitívnak kell maradni, sok jó dolog történt az elmúlt hónapokban, kezdve a tavalyi Clio Cup Europe bemutatkozással a Hungaroringen, ahol a kilencedik lettem. A Red Bull Ringen szerzett ötödik hely a 42 indulóból megmutatta, hogy egy egész szezont teljesítve a bajnoki címért is harcolhatnék – mondta Tim.

A monzai történteket már maga mögött hagyta, próbál előre tekinteni

– Idén Monzában jó volt körözni, azon az ikonikus aszfaltcsíkon minden egyes kör egy áldás volt a sebesség templomában. A tempónk jó volt, de elrontottuk az első versenyre az időmérést, de végül ez is jól alakult, hisz összesen 17 helyet javítottam a futamon. A második versenyen sima Top 10 lehetett volna, az extrém 51 fős mezőnyben, de beraktak a falba, több mint 2,5 millió forintos kárt okozva ezzel. Kifizettük, szerencsére az Alpine Motorsport átvállalta a harmadát, ami hatalmas segítség volt – mondott köszönetet a váratlan helyről érkező támogatásnak.

A versenyző és menedzsere a kampányt folytatja, a közösségi adományozás nem könnyű vállalkozás, de ez az egyik lehetséges út, amin tovább kell menniük.

– Most ugyan még jelentős összeg hiányzik a magyar versenyhez, de hiszünk benne, hogy sikerülni fog. Aki adományoz, támogat, annak a neve és logója fent lesz a kocsin. Ott leszünk, higgyétek el! Az szurkolók támogatói pólóval is segíthetnek, adományoznak, de kapnak is érte – árult el részleteket Gábor az adományozásról.

A verseny után is vannak tervei, nemcsak az eredményekkel, hanem további eseményekkel próbál köszönetet mondani támogatóinak.

– A futam után élményautózást szervezünk. Erre minden adományozó, támogató ingyen eljöhet!! Az, hogy milyen autóval, még meglepetés, de klassz  lesz, az élmény garantált – ígérte Tim Gábor.

A pilóta támogatói oldala és támogatói pólók a szövegre kattintva érhetők el. 

A magyarországi Clio Cup Europe verseny időterve:

Június 16., péntek

8:30 – 9:00 Szabadedzés 1.
13:13 – 13:43 Szabadedzés 2.

Június 17., szombat

9:00 – 9:20 Időmérés 1.
12:50 – 13:20 Verseny 1.

Június 18., vasárnap

10:25 – 10:45 Időmérés 2.
17:15 – 17:45 Verseny 2.

Jegyvásárlás a Hungaroring oldalán erre vagy erre a linkre kattintva lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában