Testépítés

2023.06.17. 15:22

Szerelem volt első látásra a testépítés a salgótarjáni személyi edzőnek

Dénes Glória remek eredményeket ért el az első versenyszezonjában. Erről, valamint a múltjáról és jövőbeni terveiről is kérdeztük a személyi edzőt.

S. A.

– Milyen szerepet tölt be az életedben a sport? Mikor kezdted el ez a tevékenységet?
– Már gyermekkorom óta szerves része az életemnek a sport. Általános iskolában is testnevelés tagozatos voltam, akkoriban hét évig kézilabdáztam és atletizáltam. Ezt követően amikor középiskolás lettem, akkor kezdtem el konditerembe járni. Szinte első alkalommal szerelem volt. Mikor megláttam a terembe az izmosabb csajokat mindig azt mondtam: „Egyszer én is ilyen leszek!” Úgy gondolom, a siker kulcsa, legyen szó bármilyen sportról is, az, hogy szeresd, amit csinálsz, várd mindig, legyen a napi rutinod része, hogy elmész és elvégzed az edzést. Nem tudnám elképzelni az életemet anélkül, hogy nem megyek el a terembe edzeni. Nem feltétlen azért szeretem, mert a külsőmet, a fizikumomat tudom változtatni vele, hanem azért, mert amikor ott vagyok, megszűnik minden más.

– Mióta dolgozol személyi edzőként? Mi motivált abban, hogy ezzel a területtel foglalkozz?
– Személyi edzőként már lassan két éve dolgozom. Egyrészt nagyon jó új embereket megismerni, kicsit belelátni kit mivel és mennyire lehet motiválni, segíteni a céljai elérésében. Másfelől pedig nekem ez mindig is ez amolyan álommelóvolt, hogy valakinek edzést tartsak, én legyek az edzője, a bizalmasa és rám bízza magát, illetve együtt megpróbáljuk kihozni a legjobbat belőle és a testéből.

– Hogy jött képbe a versenyzés?
– A versenyzés mar évekkel ezelőtt egy kitűzött cél volt, vágytam rá, hogy egyszer én is a színpadon lehessek, végigcsinálhassam az odavezető utat. Akkor még nem mertem belevágni, amit utólag nem is bánok, most viszont azon leszek, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a jobb forma érdekében.

A kitartás és a kemény munka meghozta a gyümölcsét.
Forrás: Beküldött fotó

– Milyen versenyeken indultál ebben az évben és milyen eredményeket értél el?
– Az első szezonomban nem szerettem volna nagyon sok versenybe belevágni, így két megmérettetésre neveztem. Az első ezek közül a PCA verseny volt, ahol junior kategóriában harmadik lettem, egy másik novice kategóriában (itt azok szerepeltek, akik nem indultak vagy nem nyertek még versenyt ennél a szövetségnél) ott pedig második helyezést sikerült elérnem. A második és egyben a szezonom utolsó versenye a Kökény Béla Classic volt. Itt ugyanezekben a kategóriákban indultam és a negyedik helyet sikerült megszereznem.

Glória már első versenyén is kiváló eredményeket ért el 
Forrás: Beküldött fotó

– Mit hozhat számodra a következő idény ebben a tekintetben?
–  Azt tudni kell, hogy nálunk tavaszi és őszi szezon van. Úgy láttuk/láttam jónak, hogy a hiányosságaim áthidalása érdekében most ősszel nem versenyzem, hanem a jövő tavaszi szezont célzom majd meg.

– Hol találhatnak rólad több információt, akik kíváncsiak rád vagy veled szeretnének dolgozni?
– A legfontosabb információkat a Facebook-oldalamon találhatják meg, illetve a weboldalon keresztül is igénybe tudjak venni a szolgáltatásaimat. Kívánom, hogy mindenki megtalálja azt a sportot, amiben legalább akkora örömet lel majd, mint én a testépítésben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában