Atlétika

2023.06.20. 07:56

Nógrádiak is felavatták az új atlétikai központot (fotók)

Ünnepélyes parkavatással, szórakoztató programokkal, futóversenyekkel és különböző sportaktivitásokkal szombat délelőtt hivatalosan is megnyitották Budapesten a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőparkot, amely augusztus 19. és 27. között a szabadtéri atlétikai világbajnokság helyszíne lesz. A megnyitón 15 ezren vettek részt.

MTI/Nool

A szervezők tájékoztatása szerint 15 ezren vettek részt a megnyitó programjain. Több mint ötezren neveztek a futóversenyekre, amelyek különböző távokon haladtak a szabadidőpark területén, a befutó pedig a stadion versenypályáján volt. Kétezren a különleges épületre is kíváncsiak voltak és szervezett bejárásokon ismerhették meg az új atlétikai létesítményt.

A Salgótarjáni Atlétikai Club két U10-es versenyzője is ott sorakozott a 100 méter rajtjánál, ami hatalmas élmény volt a fiataloknak. A klub egyébként a vb főpróbájának számító felnőtt országos bajnokságon is érdekelt lesz július 7-én. 

A Szécsényi Amatőr Futók Társaságáénak (SZAFT) egyik vezetője, Czele János is közösségi oldalán osztotta meg élményeit a stadionavatóval kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában