Labdarúgás

2023.06.04. 19:56

Magabiztosan nyerte meg az osztályozó párharc első mérkőzését az SBTC (fotók)

Ma délután rendezték meg az NB III. osztályba kerülésért vívott osztályozó párharc első mérkőzését, amelyen a Salgótarjáni BTC együttese Komárom-Esztergom bajnokát, a Nyergesújfalu gárdáját fogadta a Szojka Ferenc Stadionban.

Langa Attila

Az SBTC (fehér) magabiztosan nyert hazai pályán

Fotó: Hüvösi Csaba

A találkozót egy nagyon jól előkészített pályán rendezték meg a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban, szép számú közönség előtt.

A kezdő sípszót követően magához ragadta a kezdeményezést a salgótarjáni együttes, és a kisebb mezőfölényüket a 18. percben gólra is tudták váltani, amikor egy kapu előtti kavarodást követően, Tarlósi Patrik öt méterről a sarokba gurította az elé pattant játékszert.

Ezt követően a láthatóan ellentámadásokra berendezkedett vendég együttes is nagyobb erőket összpontosított a támadásépítésre, de komoly lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk, így a szünetre egy gólos hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A folytatásra is élesebben jött ki az SBTC együttese, akik magabiztos játékkal két góllal növelték az előnyüket a csereként pályára lépett Csáki és a végig jól teljesítő Boros által, így nagy lépést tettek az NB III.-as tagság felé.

Területi I. osztályozó, 1. mérkőzés:

Salgótarjáni BTC – Nyergesújfalu SE 3–0 (1–0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion 650 néző.
Vezette: Kovács J. Z. (Ring K., Nagy M., tjv.:Horváth P.)
SBTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Sulyok, Orosházi (Csatlós, 25.) – Leandro – Boros, Nagy, Horváth (Klajban, 90.), Tarlósi – Csifó (Csáki, 59.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák (Antal, 75.), Cseh, Raffai (Vida, 70.), Molnár, Manga, Balogh, Motuz, Tóth, Hajnal, Szoboszlai (Manga, 82.). Vezetőedző: Darabos Gábor.
Gl.: Tarlósi (18.), Csáki (77.), Boros (88.). Sárga lap: Horváth, Csifó, Boros, ill. Szoboszlai.

Sebestyén Szilárd: – Az egész mérkőzés alatt próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre, amely szinte végig sikerült is. A három gól az önmagáért beszél, bár véleményem szerint jogos gólt is vettek el tőlünk, és kissé botrányos, hogy hazai környezetbe ellenszélben kellett játszanunk. A visszavágóra próbálunk úgy készülni mint eddig, aztán próbáljuk elérni a kitűzött céljainkat.
Darabos Gábor: – A mérkőzés végén a jobbik csapat nyert, gratulálok a Salgótarján mai teljesítményéhez. Úgy érzem, a sikerükhöz nagyban hozzájárultunk, hiszen a második játékrészben egyéni hibákat vétettünk. Az eredményt túlzottnak érzem, de ilyen a futball.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában