Kirándulás

2023.06.26. 12:51

Felavatják hétvégén a Karancs-Medves vidékén átívelő Petőfi Sándor túra útvonalát

Húsz kilométeres túrára hív mindenkit a salgótarjáni Zöld Út Természetjárók Egyesülete.

A.E.

Petőfi túra címmel hirdet július 2-ára, vasárnapra túrát a salgótarjáni Zöld Út Természetjárók Egyesülete. A 20 kilométer hosszúságúra tervezett kirándulás a Karancs-Medves vidékén vezet majd át, a szlovákiai Vecseklő, majd Somoskő, aztán Salgó útvonalon. Ennek alapötletét a Petőfiék által 1845-ben megtett feltételezett útvonal adta, az e hét végére tervezett túra tehát ezért kapta a Petőfi Sándor túra nevet. A résztvevők e hét végén avathatják majd fel ezt az útvonalat.

A túrát szervező Dr. Sándor Ottó az Egyesület weboldalán közzétett felhívásban azt írta, hogy a kiindulópontot jelentő szlovákiai Vecseklőt a ceredi kora reggeli menetrendszerű autóbusszal, majd körülbelül 2 kilométeres gyaloglással lehetne megközelíteni, de személyautókkal is érkezhetnek az érdeklődők a helyszínre. Vecseklőn felkeresik majd azt a házat is, ahol Petőfi társaival meghált, majd megkoszorúzzák a költő szobrát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában