Nemzetközi horgászverseny

2023.06.18. 21:32

Elrajtolt az Európa Kupa Maconkán – már a verseny első halát is kifogták (fotók)

A megnyitó ünnepséggel és a sorsolással elrajtolt vasárnap a Maconkai-víztározó és tórendszere partján a 19. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a 34. Maconkai Nemzetközi Bojlis Kupa. A legfrissebb információk szerint a megmérettetés első halát már partra is emelte az egyik csapat. Mutatjuk, kik voltak a szerencsések.

Veres Edina

A verseny első kifogott halát a Team 5 Austria csapata emelte partra

Forrás: Facebook

Vasárnap kora délután dr. Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke köszöntötte a 19. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a 34. Maconkai Nemzetközi Bojlis Kupa versenyzőit.

– Sokan tudják már, hogy ez Magyarország legrégebbi, folyamatos megrendezésű nemzetközi bojlis horgászversenye. Ez alkalommal hét nemzet – az Amerikai Egyesült Államok, Románia, Ausztria, Bulgária, Szerbia, Lengyelország és Magyarország – versenyzőit látjuk vendégül. A harminchárom megjelent csapat közül nyolc szerzett már korábban Maconkán Európa Kupa bajnoki címet – fogalmazott dr. Dérer István, aki azt is elárulta: bízik benne, hogy ismét kedvező eredmények születnek majd a megmérettetés idején.

A BSHE elnöke emellett arra is felhívta a megjelentek figyelmét, hogy egy héttel ezelőtt az elmúlt tíz év legnagyobb árhulláma vonult le a Zagyván, emiatt a tórendszer teljes vízkészlete kicserélődött. Véleménye szerint ez pozitív hatást gyakorolhat a fogások szempontjából, akárcsak az a tény, hogy az ívás is befejeződött.

Dr. Dérer István ezután a szabályokkal kapcsolatban emelt ki a versenyzők számára néhány fontos pontot és részletet, majd a 118 órás megmérettetés lefolyását is ismertette. Így például elmondta, hogy először hétfőn reggel 7 órakor, majd azt követően este 19 órakor közölnek részeredményeket, amikre a verseny további napjain szintén ezekben az időpontokban számíthatnak a résztvevők. Az utolsó részeredményt péntek reggel 7 órakor kapják meg a csapatok, mivel a próbatétel – rendhagyó módon – 15 órakor ér majd véget. A szervezők ezután egy közös ebédre várják a csapatokat, majd a tervek szerint 16 óra 30 perc körül hirdetik ki az eredményeket, és derül fény arra, hogy idén melyik csoport emelheti magasba a kupát.

Az információk elhangzását követően lezajlott a szektorbeosztás kisorsolása, majd a csapatok elfoglalták a horgászhelyeiket, végül 17 órakor elrajtolt a 19. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), illetve a 34. Maconkai Nemzetközi Bojlis Kupa. A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldalon pedig már meg is jelent a verseny első kifogott hala, amelyet a Team 5 Austria csapata emelt a partra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában