Labdarúgás

2023.06.18. 17:45

Mutatjuk, hogy is néz ki számokban a megye egyes szezon

Több meglepő adat derül ki, ha megvizsgáljuk hogyan alakult a nemrég véget ért idény.

S. A.

A legtöbb mutatóban az SBTC (fehérben) emelkedett ki a mezőnyből

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Május végén az SBTC csapatának sikerével zárult a 2022/2023-as megyei I. osztályú szezon. Ebben a cikkben most a legfontosabb statisztikai adatokat gyűjtöttük össze, hogy megnézzük, hogyan teljesítettek a csapatok ősszel, valamint a tavaszi szezonban, ki volt a legjobb hazai pályám és ki idegenben, valamint hogyan zárult a góllövőlista élmezőnye.

 

 

Ősszel kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Mohora (kékben) együttese.
Ősszel kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Mohora (kékben) együttese.
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: NOOL | Archív fotó

Az őszi szezonban kimagaslóan teljesített az Unicum FC Mohora csapata, akik első helyen fordulhattak rá a tavaszra. Meglepően visszafogott teljesítményt nyújtott a rendkívül fiatal Bánk-Dalnoki Akadémia II., illetve az Építők KC csapata, akik a bajnokság ezen periódusában lemaradtak a középmezőny végétől. A télen ennek fényében három részre szakadt a bajnokság: négy alakulat küzdött a bajnoki címért (Mohora, SBTC, Mátraterenye és Karancslapujtő), két csapat kissé leszakadt a mezőnytől (Bánk-Dalnoki II., Építők), míg a többi kilenc együttes nagyjából együtt maradt és harcolhatott az ötödik helyért.

 

 

Remek tavaszt produkált a Silver Tüzép Karancslapujtő
Remek tavaszt produkált a Silver Tüzép Karancslapujtő
Fotó: Stefán Antal / Forrás: NOOL | Archív fotó

Tavasszal két együttes teljesítménye emelkedett ki a mezőnyből, hiszen az SBTC és a Karancslapujtő is 14 meccséből tizenhármat megnyert. A Salgótarján a tavaszi nyitányon botlott a Mátraterenye ellen, majd tizenhárom egymást követő sikerrel jelentkezett, míg a lapujtőiek éppen az SBTC ellen maradtak alul az idény rangadóján. Ki kell még emelni az Építők teljesítményét, akik az őszi 7 pont után tavasszal ennek több, mint a háromszorosát gyűjtötték be. Ezzel ellentétes utat járt be a Bátonyterenye, akik az őszi 15 után mindössze 5 pontot szorgoskodtak össze. A legnagyobb pontbeli visszaesést a Mátraterenye produkálta, hiszen 12 egységgel gyűjtöttek kevesebbet, mint fél évvel korábban. Mellettük szintén szerényebb teljesítménnyel rukkolt elő a Mohora, a Pásztó, a Palotás, a Berkenye, az Érsekvadkert és a Héhalom. Javuló tendenciát pedig Szendehelynél, a Diósjenőnél, a Szécsénynél és a bánki tartalékoknál jegyezhettünk fel.

 
Tavasszal megállíthatatlannak bizonyult az SBTC
Hazai környezetben megállíthatatlannak bizonyult az SBTC
Fotó: Hegedűs Márk / Forrás: NOOL | Archív fotó

Az otthoni környezetben játszott mérkőzések tabellája jól mutatja, hogy a „négy nagy” közel azonos teljesítményt nyújtott odahaza. A hátsóbb régiókban a Szendehely teljesítménye érdemel dicséretet, akiknek ezen mutatói nagyban hozzájárultak a végső elszámolásnál elért ötödik helyhez. A többi alakulathoz képest meglepően gyengén szerepelt a Héhalom, amely mindössze egyetlen hazai fellépésén tudott győzni, míg a hét megszerzett pont messze a legrosszabb az egész bajnokságban.

 

A vendég táblázaton jól látszik, hogy a korábban negatívként megjelenő Héhalom mennyire kiemelkedő teljesítményt nyújtott a faluhatárt átlépve. Ők az egyetlen egyesület, akik több pontot szereztek vendégként, mint hazai pályán. Azonos szintet hozott a Pásztó és a Szécsény, amely csapatok pontosan ugyanannyi bajnoki egységet szereztek meg pályaválasztóként és látogatóként is. Nagy differencia figyelhető meg a házigazdaként szerzett pontok javára a Mátraterenye, a Szendehely, a Palotás és a Bánk II. esetében, akik idegenben nem vitézkedtek ebben a bajnoki sorozatban.

 
Szita Bence (balra pirosban) tavalyhoz hasonlóan idén is a legeredményesebb mesterlövész lett.
Szita Bence (balra pirosban) tavalyhoz hasonlóan idén is a legeredményesebb mesterlövész lett.
Fotó: Illés Győző / Forrás: Beküldött archív fotó

Tavalyhoz hasonlóan a gólkirályi címet idén is a Mohorát erősítő Szita Bence szerezte meg. Bence a tavalyi 31 találatát ebben a kiírásban néggyel még meg is fejelte, így meggyőző fölénnyel szerezte meg ezt a díjat. Kiemelendő még Tarlósi Milán és Katona Bence teljesítménye, akik fél-fél szezon alatt jutottak el 26, illetve 24 gólig. Bocsi Benjámin sérülése miatt csupán húsz összecsapáson léphetett pályára, ennek fényében az ő számai is önmagukért beszélnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában