Kerékpározás

2023.05.14. 09:00

Yannis Voisard pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, nincs változás az élen

Yannis Voisard (Tudor Pro Cycling) egy késői támadást követően szólóban aratott diadalt a Tour de Hongrie királyszakaszán a Pilisben. A svájci pályafutása első profi sikerével a 3. helyre jött fel az összetettben. A legnagyobb esélyesek együtt értek célba, Marc Hirschi megőrízte a sárga trikót.

NOOL

Dina Marci őrzi a vezetést a magyar értékelésben.

Forrás: Tour de Hongrie Facebook

Fotó: Vanik Zoltan

Martonvásárról, a Brunszvik-kastély szomszédságából rajtolt a Magyar Kerékpáros Körverseny 4. szakasza. A 206 kilométeres királyetapot kiemelt érdeklődés övezte, hiszen öt kategorizált emelkedőjével és a Dobogókő hegyi befutójával az összetett győzelem sorsáról volt hivatott dönteni.

A rajtszalagot Eisenkrammer Károly főszervező; a verseny nemzetközi nagykövete, Stephen Roche; Martonvásár polgármestere és a szakasz védnöke, dr. Szabó Tibor; a Marton Genetics cégcsoport vezetője, Sándorfy András; a Remred Kft. tulajdonosa és elnöke, dr. Sárhegyi István; illetve a Pannónia Szíve és Velencei-tó területfejlesztéséért felelős kormánybiztos és országgyűlési képviselő, Tessely Zoltán vágták át. Ezt követően lovas huszárok vezették ki a mezőnyt a lassúrajtra, majd az éles indítás után azonnal megkezdődtek a támadások.

Egy csoport szökéssel próbálkozott, ami sokáig úgy tűnt, hogy akár haza is érhet, de végül két kilométerre a céltól sikerült megfogni a szökés utolsó két emberét, de Buystöt és Lampaertot. Ezelőtt nem sokkal indult a Tudor svájci hegyimenője, Yannis Voisard, akit már senki sem ért utol a célig, így megszerezte pályafutása első profi győzelmét, az összetettben pedig egészen a harmadik helyig jött előre!

A többi összetett esélyes együtt érkezett meg a célba: a csoport végül a második helyért sprintelhetett, amit Thibau Nys (Trek - Segafredo) szerzett meg Sylvain Moniquet (Lotto Dstny) elől. Hirschi a negyedik helyen futott be, így megtartotta a sárga trikót. A verseny legjobb magyarja ezúttal is Dina Márton volt, aki a 25. helyen futott be, 48 másodperc hátránnyal.

Május 14-én (vasárnap) a 150 éves Budapesten egy 150 kilométeres sík etappal zárul majd a Tour de Hongrie, így az összetett állása jó eséllyel a verseny végeredménye is lesz.

44. Tour de Hongrie, 4. szakasz (Martonvásár - Dobogókő, 206 km)

1. Yannis Voisard (svájci, Tudor Pro Cycling Team) 5:04:14
2. Thibau Nys (belga, Trek - Segafredo) +0:10
3. Sylvain Moniquet (belga, Lotto Dstny) +0:10

Az összetettben:

1. Marc Hirschi (svájci, UAE Team Emirates) 17:19:28
2. Ben Tullett (brit, INEOS Grenadiers) +0:10
3. Yannis Voisard (svájci, Tudor Pro Cycling Team) +0:13

A pontverseny első helyezettje: Matus Stocek (szlovák, ATT Investments)

A hegyi pontverseny első helyezettje: Sebastian Schönberger (osztrák, Human Powered Health)

Az összetettben legjobb helyen álló magyar versenyző: 17. Dina Márton (ATT Investments)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában