Kerékpározás

2023.05.12. 20:08

Svájci siker a pécsi emelkedőn, Dina Mártoné a fehér trikó

Az UAE Team Emirates versenyzője, Marc Hirschi sikerével zárult a 44. Tour de Hongrie 3. szakasza Kaposvár és Pécs között, Rózsa Balázs elvesztette a fehér trikót.

NOOL

Dina Márton remek napot zárt, amivel átvette a vezetést a magyar értékelésben.

Forrás: Tour de Hongrie Facebook

Fotó: Vanik Zoltan

Felhős idő fogadta a rajt előtt a Tour de Hongrie 126 fős mezőnyét Kaposváron. Az etaptól rengeteg izgalmat várhattunk előzetesen, hiszen hat kategorizált emelkedő is bekerült az útvonalba, a célvonal pedig egy második kategóriás hegymenet (2,3 km; 9%) tetejére került. 

A rajtvárosban Kaposvár polgármestere és a szakasz védnöke, Szita Károly; a verseny nemzetközi nagykövete, Stephen Roche; a Kometa ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini; a K3 SE Kerékpáros egyesület képviselője, Szerecz Donát és Eisenkrammer Károly főszervező vágták át a rajtszalagot, majd útjára indulhatott a 180 kilométeres etap.

A verseny elején történt egy szökési kísérlet, de a hegyi menőkkel rendelkező csapatok összefogtak, majd 17 kilométerrel a cél előtt utol is érték a szökevénycsoportot. Az INEOS 1,5 kilométerre a céltól indította meg a végső támadását, Ben Tullett tempóját pedig csak Marc Hirschi tudta követni. A svájci aztán 1 kilométerre a céltól kontrázott, és lerázta brit riválisát. Innen nem volt megállás számára - megnyerte a szakaszt, és az összetettben is átvette a vezetést! A második helyre Tullett, a harmadikra a Team DSM fiatalja, Max Poole ért oda. A kolumbiai szupersztár, Egan Bernal hetedikként zárt.

A nap legnagyobb szenzációját Dina Márton szolgáltatta, aki tizedikként ért fel a pécsi emelkedőre, ezzel pedig a nyolcadik helyre lépett előre összetettben. Dina a magyarok különversenyében is átvette a vezetést, a balassagyarmati Rózsa Balázs jelenleg negyedik, hátránya több, mint 17 perc. A zöld trikót részhajrásikereinek köszönhetően Stocek vette át - így az ATT Investments két megkülönböztető mezzel várhatja a negyedik etapot.

Szombaton a verseny királyetapjával folytatódik a Tour de Hongrie: Martonvásár és Dobogókő között 206 km, 2600 méternyi szintemelkedés, 5 kategorizált emelkedő és egy első kategóriás hegyi befutó vár a mezőnyre.

44. Tour de Hongrie, 3. szakasz (Kaposvár - Pécs, 180 km)

1. Marc Hirschi (svájci, UAE Team Emirates) 4:26:57
2. Ben Tullett (brit, INEOS Grenadiers) +0:08
3. Max Poole (brit, Team DSM) +0:10


Az összetettben:

1. Marc Hirschi (svájci, UAE Team Emirates) 12:15:04
2. Ben Tullett (brit, INEOS Grenadiers) +0:10
3. Max Poole (brit, Team DSM) +0:16
A pontverseny első helyezettje: Matus Stocek (szlovák, ATT Investments)

A hegyi pontverseny első helyezettje: Filippo Ridolfo (olasz, Team Novo Nordisk)

Az összetettben legjobb helyen álló magyar versenyző: 8. Dina Márton (ATT Investments)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában