Atlétika

2023.05.22. 10:18

Megyecsúcsot ért a gyarmati válogatott atléta hatalmas dobása

A minap egy nap alatt két versenyen is dobókörbe léptek a balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetői.

B.L.

A gyarmatiak egy nap alatt két versenyen is indultak, jobbra a megyecsúcsig jutó Imre Roland

Forrás: Beküldött fotó

Az áprilisban átadott balassagyarmati atlétikai pálya új lendületet adott Fábián Gábor tanítványainak, akik méltó környezetben készülhetnek a különböző megmérettetésekre. Nemrég Gödöllőn és Veszprémben is versenyeztek, egy nap alatt.

Elsőként Sipőcz Bence lépett dobókörbe Gödöllőn, az U16-os területi bajnokság első körében. A gyarmati idei legjobb eredményét dobta, amivel a dobogó második fokát sikerült elcsípnie.

Ezután a csapat elindult Veszprémbe, ahol a VEDAC minden évben megrendezi az évadnyitó dobóversenyüket, sajnos egyre kevesebb indulóval. A gyarmatiak közül az U20 korosztályban Csernyik Benjámin, illetve a válogatott kerettag Imre Roland versenyzett 6 kilós kalapáccsal. Egyéni csúcsot ezúttal nem sikerült dobniuk, viszont Roland ezüstérmet szerzett.

A nap zárásaként a felnőtt férfiak versenye következett. Imre Roland is az indulók között volt, és bár a 6 kilós kalapáccsal nem úgy zárult a verseny, ahogy szerette volna, a 7,26-os felnőtt szer kárpótolta, hiszen 61,83 méteres eredménye új megyecsúcsot jelent.

A Vitalitás kalapácsvetőinek eredményei.

U16 területi bajnokság, Gödöllő.
Fiú kalapácsvetés (4 kg, 4 induló): 2. Sipőcz Bence 43,69 méter.

VEDAC évadnyitó dobóverseny, Veszprém.
U20 Férfi kalapácsvetés (6 kg, 5): 2. Imre Roland 68,76 ... 4. Csernyik Benjámin 40,85.
Abszolút férfi kalapácsvetés (7,26 kg, 6): 5. Imre Roland 61,83.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában