Labdarúgás

2023.05.22. 11:00

Kétgólos előnyről bukott el a Bánk

Az utolsó, harmincnyolcadik fordulót rendezték az NB III. Közép csoportjában.

S.A.

A szekszárdi csapat (sárgában) zárta szépen az idei pontvadászatot.

Forrás: TEOL

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt vasárnap Szekszárdra volt hivatalos a Bánk-Dalnoki Akadémia együttese az NB III. Közép csoportjának zárófordulójában. A találkozó előtt lehetett reménykedni, hiszen a Tolna vármegyeiek is kifejezetten gyengén szerepeltek a tavasszal, utolsó öt fellépésükön pedig rendre vereséget szenvedtek.
Nagy elánnal vetették bele a csapatok a küzdelembe, különösen a szekszárdiak szerettek volna bizonyítani a saját közönségüknek. Az első negyedóra végén meg is szerezhették volna a vezetést a látogatók, de elpuskázták az ordító ziccert. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 39. percben megszületett az első találat is, miután Kiss Károly vette be a vendéglátók kapuját.
A fordulás után sem változott a játék képe, sőt Kiss megszerezte saját maga és csapata második találatát. A Szekszárd vezetőedzője, Turi Zsolt a bekapott gól hármas cserére szánta el magát, aminek azonnali hatása lett a játékra és jött a szépítés. Nagy nyomás nehezedett a bánki kapura az utolsó harminc percben, két ízben a kapufa is a nyugat-nógrádiakkal volt, de Darabont is többször védett nagy bravúrral. A nyolcvanadik percben aztán a csereként beálló Paksi egalizált, így izgalmas véghajrá kezdődött a győzelemért. A hazai társulat végül a rendes játékidő utolsó előtti percében begyötörte a mindent eldöntő találatot és megszerezte a három bajnoki pontot.
A fiatal bánki együttesnek így nem sikerült a szép búcsú a harmadosztálytól és minden bizonnyal újra a megye egyben bizonyíthat majd ősztől. Kiss Károly teljesítményét azonban mindenképp ki kell emelni, hiszen a rutinos támadó a negyedik helyen zárt a góllövőlistán, ami dicséretet érdemlő teljesítmény.

NB III. Közép csoport, 38. forduló:
Szekszárdi UFC – Bánk-Dalnoki Akadémia 3–2 (0–1)
Szekszárd, 150 néző, vezette: Sipos K. (Sáfárik P. J., Bizderi N.)
Szekszárdi UFC: Péter J. – Csapó (Kárpáti), Arena, Fekete M., Béla D. – Horog, Lékó (Paksi), Rácz Á., Budai D., Kiszely (Zsákovics) – Péter A. (Csernik). Vezetőedző: Turi Zsolt.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Darabont D. – Molnár M. (Felter), Sándor M., Szabó Sz., Szentpéteri (Fogarasi) – Kócsa – Fellegi, Király O. (Tadeo), Barát (Haronisz), Török Á. – Kiss K. Vezetőedző: Tábori Ákos.
Gl.: Horog (59.), Paksi (80.), Csernik (87.), ill. Kiss K. (39., 53.). Sárga lap: Zsákovics, ill. Király O., Kócsa.
Turi Zsolt: – Mivel egyik csapat számára sem volt tétje a mérkőzésnek, ezért felvállalták a nyílt játékot és emiatt a közönség biztosan jól szórakozott. Látványos támadások, rengetek helyzet volt mindkét térfélen, kapufák, gólok színesítették az összecsapást. Ebből szerencsére most mi jöttünk ki jól, gratulálok a srácoknak, hogy sikerült egy ilyen nehéz tavaszi szezon után győztesen elhagyni a pályát. 
Tábori Ákos: – Ismét fiatal kerettel érkeztünk, több játékos tegnap is játszott a megye egyben. Azt gondolom, hogy a megbeszéltek szerint játszott a csapat, a játékkal elégedett voltam, szerencse is mellettünk állt, mert volt három hatalmas ziccere és két kapufája az ellenfélnek. Azt érzem, hogy kettő nullás vezetésünknél a srácok kicsit kiengedtek, ilyet nem szabad csinálni. Összességében egy nagyon élvezhető találkozó volt, sok támadással és helyzettel fűszerezve, szóval a kilátogató nézők biztosan nem unatkoztak. Örültem volna, ha győzelemmel zárjuk a szezont, de a mutatott játék a jövőre nézve bizakodásra ad okot. 

A bajnokság végeredménye:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában