Nool.hu podcast

2023.05.04. 11:00

Keleti finálét rendeznek a Megyei Kupában (podcastok)

A Karancslapujtő csap össze a Mátraterenyével a döntőben.

Stefán Antal

A Mátraterenye (zöldben) magabiztosan jutott a fináléba.

Forrás: NOOL

Fotó: Langa Attila

Nógrád Megyei Kupa, elődöntők:
Silver Tüzép Karancslapujtő – Unicum FC Mohora 2–0 (0–0)
Karancslapujtő, 200 néző, vezette: Kis Zs. (Gecse Z., Elischer M.)
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Tóth O., Sándor A., Sulcz, Szeles – Híves, Zsély B. (Rátóti) – Bonivárt, Banka D. (Kovács B.), Pál G. – Katona B. Játékos-edző: Romhányi Tamás.
Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Telek (Rados), Rácz D., Széles B., Molnár K. – Bartal (Strihó Zs.), Káposzta, Pistyúr Zs. – Széles G. (Dallos), Szita. Edző: Baranyi Tibor.
Gl.: Katona B. (56.), Pál G. (66.). Sárga lap: Zsély B., Híves, Katona B., Kovács B., ill. Rácz D., Káposzta.
Romhányi Tamás: – Nehéz meccsnek indult, hiszen az ellenfelünk készült most belőlünk. Felszívták magukat, sok szurkolójuk érkezett, szóval igazi kupahangulat uralkodott. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, mindenki munkából jött ide, fáradtak voltak a játékosok, nem is marasztaltam el őket egyáltalán. A szünetben felhívtam a figyelmet, hogy nincs ritmusa a játéknak, nem azt csináljuk, amit megbeszéltük, a szélén kellett volna megbontani a Mohorát, ehelyett középen erőlködtünk. Ezt átbeszélve a második játékrészben már parádésan futballozott a társaság, rengetek helyzetet alakítottunk ki, a két találat mellett még négy-öt gólt rúghattunk volna. Úgy éreztem, hogy a mohoraiak kicsit el is fáradtak, mi pedig rá tudtunk tenni két-három lapáttal is, szóval kijött a fizikális különbség. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a játékosokról és a szurkolókról. Minden meccsen tudják hozni ezt a komoly tempót, és főleg a második negyvenöt percben jön ki a differencia más csapatok és köztünk. Itt látszik meg, hogy mi azért tudunk heti kettőt-hármat edzeni. Gratulálok a játékosaimnak és nagyon örülök, mert zsinórban harmadszor jutottunk ki a főtáblára mióta idejöttem, ezt nagyon nagy dolognak tartom. Riválisunknak további sok sikert kívánok a kupában, mert nekik is lesz még egy lehetőségük, hogy kvalifikálják magukat a Magyar Kupába, illetve a bajnokságban is. Mi nagyon szeretnénk a döntőt is megnyerni, jó lenne az aranyérem a nyakunkba akasztani, ha már a bajnokságban nem úgy sikerült ahogy elterveztük.


Baranyi Tibor: – Deja vu érzésem van, mert egy pár héttel ezelőtt ugyanez történt. Bedaráltak, begyűrtek minket, jobb fizikai állapotban voltak. Sima hazai győzelem született, nekünk ez egy összetartással ért fel, mert edzésre sajnos nem tudunk összejönni. Arra jó volt, hogy tudtunk egy kicsit mozogni, játszani és erőt meríteni, mert szükségünk van még pár bajnoki pontra, hogy az álmainkat elérjük. Csak gratulálni tudok a karancslapujtői csapatnak, ismét jobbak voltak!

Berkenye SE – Mátraterenye SE 1–5 (0–2)
Berkenye, 50 néző, vezette: Kovács M. (Dobsonyi L., Boda V.)
Berkenye SE: Flamich – Porvay (Schlenk), Keresztes G., Szandai, Földvári D. (Greff) – Illés (Hesz), Rottek (Debre G.), Mátyás P. – Balga, Less, Fábri. Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Mátraterenye SE: Csák – Oláh T. (Ajtai), Lakatos B., Földi, Kerényi – Percze, Miklós M. – Stark, Bata (Bujtár), Domán – Kovács E. Játékos-edző: Bujtár Tamás
Gl.: Greff (62.), ill. Domán (25.), Kerényi (36.), Stark (53.), Znamecz (71.), Miklós M. (80.). Sárga lap: Mátyás P., Szandai, ill. Oláh T., Stark.
Rusvay Gergely: – A várt játékunktól messze elmaradtunk, főleg az első félidőben. A szünet után futni kellett az eredmény után és a kontráit könyörtelenül kihasználó ellenfél megérdemelten nyert. Gratulálok a Mátraterenyének!
Bujtár Tamás: – Két nagyon sportszerű csapat mérte össze ma tudását, egy remekül előkészített pályán. Sajnos nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a mai mérkőzésnek, mert sok hiányzónk sérülések és betegségek miatt. Akik viszont pályára létek remek teljesítményt tettek le az asztalra. Úgy alakult a találkozó, ahogyan azt elterveztük, sokat birtokoltuk a labdát, sok helyzetet alakítottunk ki. A második félidőben nagy nyomást helyezett ránk a Berkenye, de a védekezésünk is rendben volt, a kontráink pedig veszélyesek voltak és végre jó döntéseket hoztunk a kapu előtt. Úgy gondolom, hogy győzelmünk megérdemelt. Szenzációsan játszottak ma a srácok, amihez gratulálok nekik! Rusiéknak minden jót kívánok a hátralévő mérkőzésekhez, illetve a bronzmérkőzéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában