Ultrabalaton

2023.05.07. 14:00

Hatodikként futotta körbe a Balatont a salgótarjániak futója

A XVII. Ultrabalaton keretében Turós Izabella (SAC) 210 kilométert futott végig a hétvégén.

B.L.

Turós Izabella (SAC) a célban

Forrás: Beküldött fotó

Turós Izabellának, a Salgótarjáni Atlétikai Club futójának egy nagyon régi álma valósult meg a hétvégén. 

- Sok időbe telt, míg ide eljutottam, mert nem elég, ha edzel, elszánt és kitartó vagy, ha az élethelyzeted nem megfelelő, akkor ezek mit sem érnek.
Tavaly márciusban, korábbi edzőmmel, Lőrincz Olivérrel, újra kezdtük az edzéseket. A versenyt 14 hónapos felkészülés előzte meg. Egyetlen edzést sem hagytam ki. Lassan jött a fejlődés, türelem kellett - mesélte nem sokkal a célba érkezése után.

Bár egy combsérülés miatt kétséges volt az indulása az Ultrabalatonon, így péntek reggel elrajtolt.

- Hogy milyen volt több, mint egy napig folyamatosan futni? Pont ezt akartam megtudni ettől a versenytől. Nem jöttek a démonok, nem kérdezgettem magam, hogy mit keresek itt. Persze egy idő után már szívesen abbahagytam volna, de végig stabil volt az állapotom. Sajnos valahol 180 kilométernél lemerevedett az izomzatom és onnantól nem akart futómozgást felvenni - mesélte Izabella, aki végül 25 óra 22 perc alatt ért el a célig, ami a nők között a hatodik helyhez volt elég.

A különböző váltóknál számos nógrádi kötődésű stafétával is találkozhattunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában