Mozgásban

2023.05.31. 13:55

Három nógrádi díjazottat is kiemeltek a diáksport ünnepén

A diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok és iskolák a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett ünnepségen.

Bakos László

A diákolimpia versenysorozat a pandémia után tavaly újjáéledt, és ismét jelentős számú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a versenyekre összesen 252.522 nevezés érkezett, közülük pedig 15 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) beszámolója szerint idén is elismerésben részesítették azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. 

Összesen öt kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Nógrádból Pálfalvai Zoltán, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium igazgatója, testnevelője kapott díjat, aki elsősorban atlétikába készíti fel tanítványait. A testnevelő éppen Győrben tartózkodott a díjátadó időpontjában, a középiskolások atlétikai döntőjén.

Pálfalvai Zoltán (középen) Győrben, az atlétikai diákolimpiai döntőn vehette át az elismerést
Pálfalvai Zoltán (középen) Győrben, az atlétikai diákolimpiai döntőn vehette át az elismerést
Forrás: MDSZ

A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A pedagógusok sikeres ösztönző, lelkesítő munkáját mutatja, hogy az adott intézményi létszámhoz képest milyen arányban vesznek részt a diákok a versenyeken. Ezt a motiváló tevékenységet ismeri el a Legaktívabb iskola díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Az általános iskolák kategóriájában a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola a második helyen végzett.

Az idei ünnepségen nemcsak az eredményességet honorálta az MDSZ, hanem a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkát is, ennek fényében adták át 21 díjazott részére a „Diáksportért” kitüntetés. Itt is volt nógrádi díjazott, Urbányi Tamás, a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium testnevelőjét szólították.

Urbányi Tamás a díjátadókkal
Urbányi Tamás (középen) a díjátadókkal
Forrás: MDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában