Labdarúgás

2023.05.14. 15:00

Eldőlt a bajnoki arany sorsa, kiütéssel nyert a Szendehely

A huszonnyolcadik fordulót játszották a megyei I. osztályban.

Stefán Antal

Már az első félidőben döntött a Mohora (kékben) együttese.

Forrás: NOOL

Fotó: Vendel Lajos

Simán nyertek az élcsapatok, szép győzelmet ért el a Palotás és a Szendehely
Aranyérmes az SBTC
Labdarúgás A huszonnyolcadik fordulót játszották a megyei I. osztályban
Megyei I. osztály, 28. forduló:
Bátonyterenyei TC – SBTC 0–2 (0–1)
Bátonyterenye, 200 néző, vezette: Kis Zs. (Homoki G., Pál A.)
Bátonyterenyei TC: Zsignár – Kiss B., Ivánfy, Berki Sz., Almási – Nagy Norbert, Toldi (Nagy Noel), Bakos Á., Oláh M. – Bellér, Lenkei. Játékos-edző: Berki Krisztián.
SBTC: Sz. Varga (Kanyó) – Orosházi, Leandro, Csuka, Bakos – Klajban, Horváth M. (Csatlós D.), Kecskés, Nagy X. (Boros), Tarlósi P. – Csifó (Csáki). Edző: Sebestyén Szilárd.
Gl.: Csuka (5.), Boros (64.).
Berki Krisztián: – Két véglet találkozott ma, hiszen az egyik fél a bajnoki címért, a másik a túlélésért és a becsületéért küzd.Úgy érzem, hogy ma is egyben voltunk, mindenki megtett mindent és emelt fővel jöhetett le a pályáról. Meg szeretném köszönni Smelkó Károly kollégámnak, aki hétről hétre nélkülözi a játékosait, hogy a felnőtt csapatunk ki tudjon állni. Gratulálok a csapatoknak, a mieinknek a tisztes helytállásért, ellenfelünknek a bajnoki címhez!
Sebestyén Szilárd: – A mai mérkőzés fő célja az volt, hogy győzelmünkkel elérjük a bajnokság elején megfogalmazott célunkat. Ehhez gratulálok a játékosoknak és a csapat körül dolgozóknak egyaránt! Ami a mérkőzést illeti, azt kell mondanom, hogy nehezen tudtuk feltörni a hazai csapat szervezett védekezését, ami kitűnő kapusteljesítménnyel párosult. Nagy mezőnyfölényünket nehezen sikerült gólokra váltani.

Szécsény VSE – Unicum FC Mohora 1–4 (0–4)
Szécsény, 100 néző, vezette: Boda V. (Pál A.)
Szécsény VSE: Csampa – Komár (Máté G.), Szokács, Máté D., Gombár – Molnár Gy. – Jedlicska (Mohácsi), Kántor (Alapi), Csatlós Cs., Angyal – Szmolnik (Bene). Játékos-edző: Csatlós Csaba.
Unicum FC Mohora: Földi – Molnár K., Rácz D., Telek, Lavkó (Rados) – Mátyás Zs., Káposzta, Bartal (Dallos), Pistyúr Zs. – Széles G. (Strihó), Szita. Edző: Baranyi Tibor.
Gl.: Csatlós Cs. (86.), ill. Szita (7., 35., 45.), Széles G. (32.). Sárga lap: Komár, Máté D., Mohácsi.
Csatlós Csaba: – Az első játékrészben az utóbbi hetek játékát hoztuk a szokásos védekezésbeli hibákkal. A másodikban viszont már jobban futballoztunk és azt sikerült is meg nyernünk egy nullra, de sajnos egy félidei jobb teljesítményért még nem osztanak pontokat. Tanulnunk kell a hibáinkból, mert csak úgy fogunk tudni kimászni a gödörből. Minden csapat életében vannak nehezebb időszakok. most mi ezeket éljük, de egy igazi csapat a nehéz helyzetekben is csapat kell, hogy legyen! Bízok a srácokban, hogy át tudják érezni a helyzetünket és a következő mérkőzésünkön tudunk javítani. Jó együttestől kaptunk ki, akiknek gratulálok és sok sikert kívánok  a hátralévő mérkőzéseikhez!
Baranyi Tibor: – Az első játékrészben a lényegi kérdéseket sikerült eldöntenünk. Ami eddig nem jött ki a fiúkból, azt most az első félidőben kihozták magukból. Szerintem megérdemelt volt a négygólos vezetés a szünetben, de utána visszavettünk a tempóból, mert úgy gondoltuk, hogy megvan a meccs. A helyzetek felét értékesítve, négy egyre nyertük meg a találkozót. Úgy érzem, hogy mindenki átérzi a helyzetünk súlyát. Csak gratulálni tudok a fiaimnak, illetve további sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Diósjenő SE – Silver Tüzép Karancslapujtő 1–4 (1–1)
Diósjenő, 150 néző, vezette: Urbán V. P. (Szűcs M. L.)
Diósjenő SE: Szaszovszki – Bőgér Á., Pincze D., Krajcsek, Haljárszki – Lami I., Makkai, Bőgér D. (Holman) – Monostori A., Varga Gy., Valent (Szunter). Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Tóth O., Sándor A., Sulcz, Szeles (Zsély D.) – Zsély B. (Híves), Rátóti – Banka D., Bonivárt, Pál G. – Katona B. Játékos-edző: Romhányi Tamás.
Gl.: Monostori A. (18.), ill. Sándor A. (28.), Bőgér D. (65. – öngól), Pál G. (71.), Katona B. (82.). Sárga lap: Krajcsek, Varga Gy., ill. Sulcz, Bonivárt, Katona B., Szeles.
Varga Gyula: – Az első játékrészben rendkívül jól néztünk ki! Vezettünk egy szabadrúgással, rúgtuk kapufát és két-három ziccert hibáztunk. Ellenfelünk egyenlített egy büntetővel, de nem talált rajtunk fogást. Szervezetten és motiváltan futballoztunk, kontráink mindig életveszélyesek voltak. A második félidőben is jól tartottuk magunkat, de egy szerencsétlen öngóllal vezetést szerzett a Karancslapujtő és ez megfogott minket mentálisan. Demoralizáló egy ilyen gólt kapni! Lankadt a koncentrációnk és valamelyest szétestünk. Próbálkoztunk, de ellenfelünk tudott még két gólt szerezni és megérdemelten nyert, amihez gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk.
Romhányi Tamás: – Az első félidőben nagyon álmosan mozogtunk, pedig a bemelegítésnél jól pörögtek a srácok. Ellenfelünk jól játszott, főleg kontrákra rendezkedtek be, amit nagyon jól is csináltak. Egy gyönyörű szabadrúgás után a vezetést is megszerezték, de gyorsan tudtunk egalizálni. Ezt követően inkább a hazaiknak voltak nagy helyzetei, két-három lehetőségből akár újra előnybe kerülhettek volna. A szünetben mondtuk is a srácoknak, hogy nagyon gyenge ez a produkció az utóbbi hetekhez képest. A második játékrészben gyorsan ritmust váltottak a fiúk, jobban nézett ki a brigád, az ellenfelünk is elfáradt, így föléjük tudtunk kerekedni. Összességében egy jó, színvonalas mérkőzést játszottunk Diósjenőn, nagyon kedvelem az edzőpárosukat, jó taktikát választottak, Varga Gyula pedig még most is életveszélyes. Gratulálok nekik, további sok sikert, mi pedig gőzerővel készülünk a szerdai kupadöntőre!

Szendehely FC – Érsekvadkerti SE 9–3 (4–2)
Szendehely, 100 néző, vezette: Trubin B. (Horváth B.)
Szendehely FC: Boda (Mák) – Dancsó, Bera, Pápai, Maczkó – Balogh M., Németh Á. (Oláh E.), Szép (Márkus Zs.) – Jele Cs. (Veres), Szegvári, Németh Á. V. (Gembolya). Edző: Kovács Imre.
Érsekvadkerti SE: Tóth R. – Farkas B., Baló, Bozsó, Gyenes – Medvik, Balga L., Dávid (Szabó Levente), Benyó – Varga S., Pistyúr D. Edző: Nyikos József.
Gl.: Németh Á. (2., 68.), Németh Á. V. (12., 22., 48.), Jele Cs. (33.), Pápai (66.), Veres (74.), Balogh M. (87.), ill. Dávid (25., 27.), Benyó (75.). Sárga lap: Szép, ill. Dávid.
Kovács Imre: – Általában a "kötelező" győzelmek a legnehezebbek, de szerencsére ma sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat és ilyen arányban is megérdemeltnek tartom a sikerünket.
Nyikos József: – Nagyon hamar kaptunk három gólt egyéni hibákból, de aztán sikerült visszajönnünk a meccsbe. Ezt követően előjöttek azok a dolgok, amik jellemeznek minket, de az akarattal most sem volt gond. Itt más problémák vannak, amit a következő szezonban ki fogunk javítani. Már annak is örülni kell, ha ki tudunk állni, mert ezen az összecsapáson is pont annyian voltunk. Gratulálok az ellenfélnek, nagyrészt ismertem őket, sejtettem, hogy ez lesz a végeredmény. Az, hogy sok párharcot veszítünk rányomja az egész meccsre a bélyegét, de megpróbáljuk tisztességgel befejezni a bajnokságot.

Palotási SE – Pásztói SK 2–1 (0–0)
Palotás, 150 néző, vezette: Dobsonyi L. (Szemesi Zs.)
Palotási SE: Dankó – Szlobodnyik (Loboda), Kotasz E., Kotasz G., Sipos B. – Hadrik, Tancsik – Jele M., Jambrich S., Hegedűs D. – Szabó R. (Kajzinger). Edző: Jele Zoltán.
Pásztói SK: Krajecz – Szőllősi, Lipták, Mladoniczki (Csépe I.), Dinka (Kurcsik) – Almási, Kelemen D., Békési, Csépe P., Tari – Ocsovszki. Edző: Forgó Péter. 
Jele Zoltán: – Az első félidőben a pásztóiaknak volt több gólszerzési lehetősége, amik kimaradtak. Nagyon rosszul játszottunk! A szünet után egyből megszereztük a vezetést, amit az ellenfél kiegyenlített, de egy jó pontrúgás és egy jó fejes eldöntötte a mérkőzést, két azonos képességű csapat küzdelmében. Gratulálok a fiúknak, a vendégeknek további sok sikert kívánok!
Forgó Péter: – Sajnos a második félidőben rosszul teljesítettünk, így az eredmény nem is lehetett más, mint vereség.

Építők KC – Berkenye SE 2–2 (1–2)
Salgótarján, 100 néző, vezette: Németh Sz. (Csathó Zs., Motsidlovszky A.)
Építők KC: Hegedűs Á. – Dániel, Menczel (Takács B.), Tőzsér L., Német – Ökrös, Gál D. – Oláh Sz., Nagy Á., Gyetvai – Budveszel Benett. Játékos-edző: Csatlós Tamás.
Berkenye SE: Flamich – Genzelman, Keresztes G., Földvári D., Illlés – Rusvay, Rottek, Mátyás P. – Balga, Debre M., Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Gl.: Nagy Á. (20.), Gyetvai (59.), ill. Greff (12.), Mátyás P. (39.). Sárga lap: Budveszel Benett.
Csatlós Tamás: – Úgy gondolom, hogy egy győzelmet engedtünk ki a kezünkből.Kaptunk két olyan gólt, ami megpattant és begurult a kapuba. Felbillent a pálya, de sajnos nem tudtunk gólt rúgni. Megérdemeltük volna a sikert! Ez most így alakult, megyünk tovább!
Rusvay Gergely: – Tizenegy játékossal és két kapussal a kezdőben érkeztünk a meccsre. Egy nagyon harcos ellenféllel szemben nem adtuk meg magunkat,kis szerencsével nyerhettünk volna,de azt gondolom igazságos a döntetlen. Szerdán fontos kupameccsünk lesz,de az még nekem is jó kérdés, hogy fogunk tudni kiállni annyi a sérülttel. Le a kalappal a csapat előtt! Sok sikert az Építőknek!

Bánk-Dalnoki II. – Héhalom SE 1–2 (0–1)
Tereske, 25 néző, vezette: Kovács M. (Horváth S., Varga P. B.)
Bánk-Dalnoki II.: Darabont D. – Nagy B., Sándor, Fogarasi, Felter (Farkas Z.) – Tőkés (Nemes-Kiss), Nguyen (Szieber), Márkus M., Király O. – Rosta (Bóka), Járvás. Edző: Szász Jenő.
Héhalom SE: Beregi – Kolarovszki, Tőzsér P., Berkes (Lőrincz), Nagy Á. – Karmacsi, Baranyi R., Hajdú J. – Balog R. (Sróth), Lakatos L., Lakatos V. Edzők: Farkas Ferenc, Rozmaring Péter.
Gl.: Márkus M. (94.), ill. Hajdú J. (27.), Balog R. (72.). Sárga lap: Szieber, ill. Karmacsi, Lakatos L., Nagy Á.
Szász Jenő: – Nem kezdtünk rosszul, megvoltak a helyzeteink. Hiába mentünk előre, csak helyzetecskéink voltak. Ezt követően az ellenfél egy szép támadásból megszerezte a vezetést. Tudtuk, hogy Tereskén hátrányból, egy jó fejelő betömörülő csapat ellen nehez lesz, az is volt. Kapkodtunk, össze-vissza futkározunk, mint egy utánpótlás csapat, nem néztünk ki jól. Az ellenfél betolta a buszt, csíptek, rúgtak, csupaszívvel védekeztek, majd egy szép kontrából már kettővel vezettek. Támadgattunk, de csak szépítésig jutottunk. Sajnos sok volt a gyenge teljesítmény. nem érdemeltünk volna győzelmet, talán egy döntetlent.
Rozmaring Péter: – Egy nagyon jól képzett, labdaügyes és sokat futó fiatal csapattal találkoztunk. A bajnokságban először nagyon fegyelmezetten betartottuk a taktikát, nem próbáltunk meg nekimenni az ellenfélnek. Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen teljesen megérdemelten nyertünk, mindenki kitett magáért, nagyon jó meccset játszottunk ezen a labdarúgásra alkalmatlan tereskei pályán. Gratulálok a fiúknak és további sok sikert kívánok a Dalnoki Akadémiának!

Szabadnapos: Mátraterenye SE.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában