Labdarúgás

2023.05.22. 09:58

Baráti találkozón idézték fel a régi sikereket a Balassagyarmati Volán labdarúgói

A múlt század hetvenes éveiben a nógrádi első osztályú labdarúgó bajnokság meghatározó csapatai közé tartozott a Balassagyarmati Volán együttese. A régi játszótársak minden év májusában összefutnak egy baráti találkozóra, ahol felidézik az együtt töltött sikeres szezonokat. Ezúttal a város egyik hangulatos vendéglőjébe szervezték meg a szokásos randevút.

Hegedűs Henrik

A régi játszótársak minden év májusában összefutnak egy baráti találkozóra

Forrás: Nool

Fotó: H. H.

Annak idején akadt olyan idény, amikor a dobogós helyezésekért is harcba szálltak az Ipoly-parti volános focisták, sőt, még a házi riválist, a BSE-t is szorongatták. Ilyen volt például az 1974/75-ös bajnokság, amikor a helyi rangadón több ezren izgultak a Nagyligeti Sporttelepen, illetve a visszavágón, a Lékai úti Loksi-pályán. Ezeket a szép emlékeket is előkerítették a most már a jobbára hatvanas-hetvenes éveiket taposó öregfiúk. A korábbi esztendőkben még egy kedélyes kispályás labdakergetéssel vezették fel a találkozót, ám ma már csak a fehér asztal mellett beszélgettek a régi időkről.

Az összejövetelen mintegy húsz egykori játékos jelent meg, köztük ott tereferélt a többiekkel például Szalai István, aki éppen a Volán alakulatából indulva jutott el egészen az NB I-ig, hogy aztán a Diósgyőri VTK gárdájában Magyar Népköztársasági Kupa győzelmet ünnepeljen. Hosszú évek után eljött a társaságba a rangidős Fedor József, alias „Pödri”, aki azt emlegette, milyen nagyszerű érzés töltötte el, amikor magasabban jegyzett ellenfelek kapujába talált be. A hasonlóképpen már nyolcvan felett járó, de kiváló „karban” lévő Pál Márton is szeretettel csevegett a hetvenes évek diadalairól, megemlítve azt, hogy mekkora elégtétellel fogadták, amikor Karancslapujtőn győzelmet arattak, ahol a rivális BSE kikapott.

A baráti találkozót id. Naszály Aladár és dr. Halász Zsolt szervezte, kiemelve, hogy ez már a tizennyolcadik volános „randi”, és rendkívül örömteli, hogy még ilyen nagy számban össze tudnak jönni erre a röpke pár órás vidám múltidézésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában