Labdarúgás

2023.05.02. 16:57

Az elődöntők következnek a Megyei Kupában

Szerdán már a döntőbe és a MOL Magyar Kupa főtáblára jutás lesz a tét a csapatoknak.

Stefán Antal

A MOL Magyar Kupába jutás szempontjából is fontos meccsek jönnek

Fotó: Barbara Gabriella

A hét közepén már az elődöntőket rendezik a Megyei Kupa idei kiírásában. A tét nem kicsi, hiszen a győztesek már egészen biztosan kvalifikálják magukat a MOL Magyar Kupa 2023/2024. évi főtáblájára, valamint a szezon végén a vármegyei kupáért is harcba szállhatnak. A veszteseknek sem ér véget a kiírás, hiszen a bronzmérkőzés győztese csatlakozhat a döntősökhöz és a Magyar Kupa következő kiírásának első fordulójában lesz érdekelt. Nézzük, hogy mit várhatunk a párosításoktól:

SIlver Tüzép Karancslapujtő – Unicum FC Mohora
Karancslapujtő, szerda, 17.30 óra.
Az állva maradt együttesek közül talán a két legerősebb és legjobb formában lévő csapat lép majd pályára. A házigazdák a Stécé elleni bajnoki vereség óta megállíthatatlanok, sőt gólt sem kaptak a legutóbbi öt meccsükön. A Mohora is sziporkázik az elmúlt hetekben, elég csak arra gondolni, hogy ők búcsúztatták az SBTC-t a sorozatból. Nem is olyan régen a bajnokságban találkoztak a felek, ahol 3–0-ra nyertek a hazaik, akik most is esélyesebbnek tűnnek a fináléba jutásra.
Tippünk: 2–1

Berkenye SE – Mátraterenye SE
Berkenye, szerda, 17.30 óra.
Érdekes csörtének ígérkezik ez az elődöntő, hiszen két olyan gárda meccsel majd, akik talán többet vártak az idei szezontól. A berkenyeiek a szűk keret és sérülések miatt az alsóházban helyezkednek el a ponttáblázaton, míg a gondokkal küszködő Mátraterenye jópárszor megbotlott az elmúlt hetekben, főleg otthonától távol. Kérdés, hogy a döntőbe jutás melyik társaságot motiválja majd jobban, de jelenleg nehéz megmondani, hogy mit hozhat ez a derbi.
Tippünk: 1–1

Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem egyből büntetőrúgások döntenek a továbbjutásról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában