Célpont

2023.04.11. 13:03

Testközelbe vitték a salgótarjáni diákokhoz az íjászatot

Igen nagy érdeklődés kísérte az Európai Íjászsportolók Alapítvány tanítványainak íjász bemutatóját.

B.L.

A Bolyai tornatermében is sokan figyeltek

Forrás: Beküldött fotó

Az alapítvány még 2022 tavaszán kezdte meg működését Karancsalján. Kis létszámú tanulócsoportja, mely napi szinten foglalkozik az íjászattal szeptember óta, nagyon szép fejlődésen ment keresztül. Ennek eredményeképpen az alapítvány vezetője, Kósy Nándor nemzetközi íjászedző, engedélyt kért a salgótarjáni iskolák vezetőitől, hogy testnevelés óra keretén belül bemutatkozzon az alapítvány tanulócsoportja.

A bemutatósorozatot a Bolyai János Gimnáziumban kezdték meg március elején, melyet a SÁI Székhelyintézményében folytattak. A tanulók lelkesedéssel fogadták az íjak (történelmi-, olimpiai-, csigásíj) bemutatását és az alapítvány tanulóinak (Jászberényi Kiara Tamara a SÁI Székhelyintézmény; Máté Zoé és Rozgonyi Levente a Bolyai; míg Vágvölgyi Ádám a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium tanulója) lövészettel egybekötött bemutatóját.

A "Gagarinban" is sokan kipróbálhatták a vesszőket
A "Gagarinban" is sokan kipróbálhatták a vesszőket
Forrás: Beküldött fotó

A bemutatót követően az iskolák tanulói is kipróbálhatták az íjjal való lövés mesterségét, mely minden testnevelés óra teljes időtartamát kitöltötte. Minden tanuló lehetőséget kapott arra, hogy biztonságos körülmények között minimum három vesszőt lőjjön ki felügyelet mellett, hátha kiérdemli az alapítvány által felajánlott három versenyvessző megnyerését. Az alapítvány elnöke ugyanis minden órán felajánlott három vesszőt annak a tanulónak, aki 6-7 méterről a 80 cm-es átmérőjű, hivatalos ötszínű lőlapon három egymást követő vesszővel sárgát lő. Sajnos még mindig az alapítvány tulajdonában vannak a vesszők. 

- Elmondhatjuk, hogy mindkét bemutató nap sikeres volt, a gyerekek és a pedagógusok is érdeklődéssel és kíváncsisággal telve jöttek be az órákra, szemmel láthatóan és füllel hallhatóan is élvezték, hogy kipróbálhatták az íjászatot - mesélte portálunknak Kósy Nándor.

Csütörtökön is várják az érdeklődőket

A bemutatósorozat tovább folytatódik április 14-én, pénteken a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolában. Az Európai Íjászsportolók Alapítványa szeretettel várja minden olyan érdeklődő (gyermek és felnőtt egyaránt) megkeresését, aki szívesen kipróbálná magát ebben a sportban. Az alapítvány vállalja, hogy baráti összejöveteleken, csapatépítő tréningeken is bemutatja az íjászatot. A lehetőségekről az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: [email protected] és [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában