Kézilabda

2023.04.03. 15:18

Nagy csatában maradtak alul a Strandépítős fiúk a PLER ellen

A huszonharmadik fordulót rendezték a férfi NBI/B-ben, ahol a bajnoki címre pályázó PLER-Budapest volt a Csépe Salgótarjáni SKC vendége.

NOOL

Izgalmas és szoros mérkőzés szemtanúi lehettek a sportcsarnokba kiérkező szurkolók szombaton, melyet a vendégcsapat kezdett és már első támadásukkal meg is szerezték az első góljukat. Ezt követően Strandépítők együttese Dancs, Csontos és Dénes találataival átvette a vezetést, az előnyüket pedig három gólosra növelték. A PLER hibát hibára halmozva az ötödik percig nem talált újra a kapuba az első találatuk után. Ezt követően továbbra is magabiztosan játszva mentek előre a salgótarjániak, tartva a korábbi differenciát. A tizennegyedik minutumban sikerült a fővárosiaknak kiegyenlíteni, majd nem sokkal később át is vették a vezetést. A szünetre végül 13-16-os állásnak mentek el a csapatok. A fordulás után is nagy volt az izgalom, fej-fej mellett haladt a két alakulat, hol a vendéglátók, hol a budapestiek álltak jobban az eredményjelzőn. A kapusteljesítménynek és több szemet gyönyörködtető támadásnak köszönhetően nyolc perc leforgása alatt újra döntetlenre hozta fel az eredményt Rácz Viktor gárdája. Bécsi és Soós találatai után az utolsó tíz perc kezdetén a Nógrád vármegyeiek vezettek. A találkozó véghajrájához érve a PLER-Budapest került közelebb a bajnoki pontokhoz, hiszen megfordították az összecsapást, de másodperceken belül jött az egyenlítő találat, amivel ismét egyenlő volt a gólok száma a két csapat neve mellett. A küzdelem tovább folytatódott, egymás mellett haladtak a csapatok, de az utolsó másodpercekben végül megszerezték a látogatók az utolsó, győztes gólt, így elvitték a két pontot Salgótarjánból.

NBI/B 23. forduló:

Csépe Salgótarjáni SKC - PLER-Budapest 29-30 (13-16)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 250 néző

Vezette: Bátori B. M., ill. Szécsi L. B.

Csépe Salgótarjáni SKC: kapusok: Szabó P., Kuti - Dancs 4/1, Szabó T. 4, Csontos 1, Dénes 1, Ponyi, Varga, Bécsi 2, Kecskés 1, Jenei, Székely 2, Hajdú 4, Burony 1, Csuka 2, Soós 7/2. Vezetőedző: Rácz Viktor

A PLER-Budapest legjobb góldobói: Kovács 7/4, Fekete 5, Vízler 5, Simotics 3, Csíki 3. Vezetőedző: Horváth Attila

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5

Kiállítások: 14, ill. 18 perc

Kizárás: 0, ill. 1

Az eredmény alakulása: 1.p: 0-1, 4.p: 4-1, 7.p: 6-3, 14.p: 8-8, 17.p: 9-10, 20.p: 9-12, 26.p: 11-13, 30.p: 13-16, 35.p: 15-17, 41.p: 20-20, 45.p: 21-23, 50.p: 24-24, 55.p: 26-26, 59.p: 28-29, 60.p: 29-30

 

Rácz Viktor: – Nagyon jól, határozottan kezdtünk a mérkőzés elején, amikor előnybe tudtunk kerülni. Azonban a félidő közepén jött egy hosszabb hullámvölgy számos technikai hibával tarkítva, aminek az eredménye az lett, hogy a PLER megfordította az állást és 3 gólos hátrányba kerültünk a félidőben. A második félidőben visszataláltunk a megbeszélt játékunkhoz és szép lassan megfordítottuk az állást, ekkor megint jött néhány buta hiba és újra a PLER került előnyben. Bő egy perccel a vége előtt támadhattunk a győzelemért, azonban megint jött egy eladott labda, ami megpecsételte a sorsunkat. Hatalmasat küzdöttünk, java részben jól is játszottunk, nem érdemeltünk vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában